• 瀏覽: 8,405
  • 回覆: 31
  • 追帖: 3
吾好意思師兄,小弟想問下其實audi a4/5/6 最大分別其實系咩?見價錢差不遠!謝謝

精選汽車
引用:
原帖由 Kelvin1114 於 2017-1-21 01:18 PM 發表

吾好意思師兄,小弟想問下其實audi a4/5/6 最大分別其實系咩?見價錢差不遠!謝謝
Body Style

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-1-21 11:15 PM 發表

Body Style
請問係大細分別定內籠豪華?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kelvin1114 於 2017-1-21 04:19 PM 發表

請問係大細分別定內籠豪華?
除非未係發口痕,有心買車,click 兩下有幾難?

http://www.audi.com.hk/hk/brand/en.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opnwong 於 2017-1-21 11:57 PM 發表

除非未係發口痕,有心買車,click 兩下有幾難?

http://www.audi.com.hk/hk/brand/en.html
就係吾識比較同冇經驗所以先上黎問🙏🏻🙏🏻吾好意思師兄

回覆 引用 TOP

A4/A6係傾向舒適既房車,A6大一個碼。
A5係偏向sporty既A4

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 twktwkiu 於 2017-1-27 10:26 PM 發表

A系都係入門車
A4屬於運動型轎車,操控感好 A5係轎跑型,車內空間夠用尾箱夠大,操控性好好 A6係商務車款,車內空間比教大,動力性較強,內籠最靚最豪 呢幾款車都唔錯,我都渣緊A4,操控感好好
原來如此,謝謝師兄

回覆 引用 TOP

香港中型歐洲車競爭激烈才令這三款車價錢接近。

三款中A6最高級,車身最大,和E-Class/5-series同級,但款較舊(2011年推出)。A4細一碼,款最新(香港2016年推出)。A5是A4的摺背版,理論上稍貴,但香港賣的是舊款,新款已在歐洲推出。

回覆 引用 TOP

咁請問如果a4 同bmw 318ia sport 比如何?3仔promote 緊30個左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Nasdap 於 2017-1-28 12:15 AM 發表

香港中型歐洲車競爭激烈才令這三款車價錢接近。

三款中A6最高級,車身最大,和E-Class/5-series同級,但款較舊(2011年推出)。A4細一碼,款最新(香港2016年推出)。A5是A4的摺背版,理論上稍貴,但香港賣的是舊款,新款已在 ...
.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kelvin1114 於 2017-1-28 09:07 PM 發表

咁請問如果a4 同bmw 318ia sport 比如何?3仔promote 緊30個左右
318i

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吸不透的香煙 於 2017-1-29 01:16 AM 發表

318i
可以講下點解嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kelvin1114 於 2017-1-29 01:17 AM 發表

可以講下點解嗎?
點講都係FR.(如冇記錯)。
車評話頭,中段幾爽。
利申,未試過。

始終買歐洲四驅王唔買四驅,不如算把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吸不透的香煙 於 2017-1-29 01:23 AM 發表

點講都係FR.(如冇記錯)。
車評話頭,中段幾爽。
利申,未試過。

始終買歐洲四驅王唔買四驅,不如算把啦
好 多謝師兄意見

回覆 引用 TOP

主題標籤 #audi #奧迪
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]