[Rolex] 熱烈慶賀本帖文打破100萬view👍👍👍精彩藍瓷面分析/5513/1675/1680單紅/白字/16750/1665雙紅/白字/舊地通/1655/DD

本主題由 ken_kan 於 2019-5-4 08:45 AM 移動
引用:
原帖由 xr100 於 2017-1-31 06:21 PM 發表

5513maix mk1∼mk5
謝謝Xr100兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cookie2013 於 2017-1-31 07:26 PM 發表

INTSE兄客氣, 大家互相交流下
不是, 真心感謝分享舊裝勞的知識
解釋很細緻, 容易明白期數的分別...

千萬唔好比呢個 post 權限,
舊裝勞迷便會好可惜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 INTSE 於 2017-1-31 06:58 PM 發表

5513 泥講呢......
小弟至 like pre comex 皇冠
( borrow pics. for refs.)
http://www.mywatchmart.com/images/2016/07/15/214309_997_rolexsubmariner5513precomexdial1977hqmilton754404_thumb.jpghttp:/ ...
個人意見, Pre Comex 喺#5513粉面中最有特色及最靚既!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 INTSE 於 2017-1-31 07:35 PM 發表

不是, 真心感謝分享舊裝勞的知識
解釋很細緻, 容易明白期數的分別...

千萬唔好比呢個 post 權限,
舊裝勞迷便會好可惜
無事既,只要我吾揭方丈d蒼疤, 無事既.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cookie2013 於 2017-1-31 07:22 PM 發表

或者可以喺度同大家講下, 大家會清楚d. #5513分面可以分8期, 順序為:

1) 200頭
2) Serif同Non Serif面
3) Pre Comex
4) Maxi 1
5) Maxi 2
6) Maxi 3
7) Maxi 4
8) Maxi 5

雖然 Maxi 面及 Serif 面都係#5513粉 ...
曲師兄,好有用信息🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cookie2013 於 2017-1-31 07:14 PM 發表

小弟既Non Serif面

曲兄何解呢張non serif面係submariner響上面?

編輯
]

回覆 引用 TOP

真心奉勸大家, 其實冇人能夠識得哂舊裝勞, 咁喺玩勞過程中做錯嘢係好平常, 知錯能改就得, 吾認錯就等於吾知錯...損失既係自己!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jacobyuyu 於 2017-1-31 07:45 PM 發表

曲兄何解呢張non serif面係submariner響上面?
吾好意思, 貼錯圖, 多謝糾正, 已經更改! 如果下次小弟又貼錯嘢, 煩請幫下眼! 謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cookie2013 於 2017-1-31 07:52 PM 發表

吾好意思, 貼錯圖, 多謝糾正, 已經更改! 如果下次小弟又貼錯嘢, 煩請幫下眼! 謝謝
冇嘢,睇來曲師兄眼疾未好,take care!!

回覆 引用 TOP

連點心紙都無哂5513!原來喺哂曲兄手!

回覆 引用 TOP

多謝 典兄分享 圖文解說 好易明! 期待 其如面既分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jacobyuyu 於 2017-1-31 07:54 PM 發表

冇嘢,睇來曲師兄眼疾未好,take care!!
多謝明白, 我真係流住眼水寫架...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 (ツ) 於 2017-1-31 07:57 PM 發表

連點心紙都無哂5513!原來喺哂曲兄手!
哈哈師兄, 我好彩, 三年前#5513剛起步之前, 受老友教導,佢叫我見一隻買一隻, 第二時一定吾會後悔, 當時好多貨, 平均每六個星期上下就見一隻, 又平又抵玩, 我買隻200頭連釘帶只HK$3萬, 到2014年尾已經吾多見, 2015年起更加少之又少..依家要揾靚#5513一係要出高價, 一係真係要好好彩!

編輯
]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 humannaturehk 於 2017-1-31 08:15 PM 發表

多謝 典兄分享 圖文解說 好易明! 期待 其如面既分享
師兄客氣, 因為我自己張所有資料, 簡化左入左手機度, 咁出街睇錶會易好多..依度只係張個人簡化左d資料同大家分享..如果要再詳盡d, 可以上網揾資料..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cookie2013 於 2017-1-31 08:28 PM 發表

哈哈師兄, 我好彩, 三年前#5513剛起步之前, 受老友教導,佢叫我見一隻買一隻, 第二時一定吾會後悔, 當時好多貨, 平均每六個星上下就見一隻, 又平又抵玩, 我買隻200頭連釘帶只HK$3萬, 到2014年尾已經吾多見, 2015年起 ...
係,我講呢隻non serif肉眼見面/圈好企理,冇紙二手鋪都標68k⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。