• 瀏覽: 6,192
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
是否今晚開始呢?請問可以係邊個network 睇到?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
TV Fanatic認為第1季第1集《24: Legacy》非常一般,#Corey Hawkins#使角色讓人信服及有趣,Eric與Nicole的新生活充滿樂趣,但學生的情節完全沒關係,不過卻很喜歡Miranda Otto!

Entertainment Weekly認為霍士電視台《24》外傳《24: Legacy》雖然Chechnya讓人享受,但整體愚蠢可笑,有極度嚴重的成見及大量諷刺的歹角,案件安排瘋狂與愚笨!

Variety認為霍士電視台《24》外傳《24: Legacy》認真但死硬地執行,沒有新的啟發性與相關性元素,可以忘記甚至甚至新增的安排,只是讓人更加懷念原劇出色的Kiefer Sutherland!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MicStream 於 2017-2-6 12:21 PM 發表

是否今晚開始呢?請問可以係邊個network 睇到?
是否講這套呢 ?

http://www.imdb.com/title/tt5345490/

Watch on-line LINK :

https://fmovies.se/film/24-legacy.ojknj/jpx154

回覆 引用 TOP

很緊湊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1119394 於 2017-2-7 11:50 AM 發表

膠膠地
24已出過8季, 早應該預佐一定膠 ! 如果有新意或好橋的, 便不會再用24的格式啦,

拍了8季什麼好料都已用盡.

回覆 引用 TOP

不如討論內容啦, 邊忽膠?

格式=/=內容,
又唔係炒、又唔係cliche, 暫時只一集, 我根本唔多理,
格式嘛, 一對比之下, 美劇查案佔比例之多, 令人大吃一驚!!!  不過長做長有.....  又可以話不思進取,
我都好希望有識之士深層次討論一下.

回覆 引用 TOP

<<求歐美好看電視劇>>帖, 幾乎全是查案劇,
廿個查案捉壞人劇, 係唔會有廿個格式.

查案劇中, 孖beat衝突火花的, 隨時佔過半. (香港有成龍)
另一人竟然不是差人身份的, 現實無可能長期發生, 偏偏是不少劇的基本設定.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2017-2-7 01:50 PM 發表

帖, 幾乎全是查案劇,
廿個查案捉壞人劇, 係唔會有廿個格式.

查案劇中, 孖beat衝突火花的, 隨時佔過半. (香港有成龍)
另一人竟然不是差人身份的, 現實無可能長期發生, 偏偏是不少劇的基本設定.
Yes ! 100% 對非常認同, 但始終有個人因素影響不同睇法的,

剛睇第2集, 睇到話要去偷警察充公回來的2million時, 便唔睇了,

情節過份離地, sorry ! 個人的愚見.

所以情節攬得太大缺乏了說服力,

回覆 引用 TOP

請問有冇link?找不到!

回覆 引用 TOP

雖然舊24已經玩到爛,但時間可以沖淡一切,一樣當新劇睇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DHKG001 於 2017-2-7 03:04 PM 發表

Yes ! 100% 對非常認同, 但始終有個人因素影響不同睇法的,

剛睇第2集, 睇到話要去偷警察充公回來的2million時, 便唔睇了,

情節過份離地, sorry ! 個人的愚見.

所以情節攬得太大缺乏了說服力,
我未有第二集.
"離地"相關部分埋單未?  如果已埋單便沒有內容沒有說服力, "編劇你點話點好啦"!
若然未埋單睇發展睇內容睇細節演繹.  
"離地"可能歸入設定.   
S.H.I.E.L.D.近半年都好離地, 原來係設定, 咁我又睇落去..

回覆 引用 TOP

#2我真係完全唔知up乜, 對照唔到.  
找到的「學生的情節」, 被批評「完全沒關係」, 下~ 咁都得? 一集姐, 咁唔使睇 homeland, 不嬲都有「第二條線平民恐怖份子的養成」,  唔畀花首幾集講, 咁都得!

回覆 引用 TOP

舊24臨尾真係好奄悶。
Jack的困境炒太長篇,Homeland開始緊呢條路。
引用:
原帖由 borlawbao 於 2017-2-7 07:26 PM 發表

雖然舊24已經玩到爛,但時間可以沖淡一切,一樣當新劇睇!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]