• 瀏覽: 300,208
  • 回覆: 1,397
  • 追帖: 54
引用:
原帖由 babydexiaoyang 於 2020-10-1 03:16 PM 發表

師兄最近彈緊乜啦?彈曬本大湯2未呀?我剛剛開左大湯2咋
仲未彈哂大湯2 . 彈下Beyer 練習手指.
近排同幾個小朋友合奏, 主力練下d 聖誕歌, 宮崎駿d歌簡單版伴奏. 又有玩下Clarinet.

回覆 引用 TOP

大家有無興趣想入piano wts group
only for piano 可以互相鼓勵
如果有興趣可以pm我

回覆 引用 TOP

🤣🤣原來我...pm唔返人 唔夠分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 淨色 於 2018-2-6 10:02 PM 發表

大家好,
小弟開左個whatsapp交流組,
如有興趣一齊交流技術請PM我
你好,請問whatsapp group仲有位置嗎?想加入🙋🏿‍♀️ thanks

回覆 引用 TOP

10幾20年前勉強考到好似7級
跟住讀書做野一路都無再掂琴
最近買左p125番屋企想陣番
但睇譜慢指法又唔記得
想問有冇咩練習琴書介紹?

回覆 引用 TOP

買了部Yamaha CSP用Flowkey自學了兩個月,大家努力。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生力嘉 於 2017-2-17 04:07 PM 發表

本主題不經不覺已超過2年時間, 多謝大家支持
歡迎新手老手一齊討論

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21721393&extra=&page=1

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22096617&extra=&page=1

#3 ...
1. John Thomas, the first grade book
2. A Dozen a day

樓主,請問事後覺得這兩個版本有什麼不一樣,同時間用會否壞手勢?

可以彈 CZERNY OP.299, 練手指, 但好容易彈到發炆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 淨色 於 2018-2-6 10:02 PM 發表

大家好,
小弟開左個whatsapp交流組,
如有興趣一齊交流技術請PM我
初學鋼琴半年,想join whatsapp group向大家學野,thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2020-11-25 10:35 PM 發表

1. John Thomas, the first grade book

樓主,請問事後覺得這兩個版本有什麼不一樣,同時間用會否壞手勢?
唔好呀, 會走火入魔架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2020-11-25 10:35 PM 發表

1. John Thomas 系列係彈歌仔
2. A Dozen a day 係練指法

回覆 引用 TOP

引用:

1. John Thomas 系列係彈歌仔
2. A Dozen a day 係練指法

回覆 引用 TOP

2021開始學琴,上堂你地有無戴日罩?有無whatsapp group 可以加入啊?

回覆 引用 TOP

想入 whatapps group 交流學琴心得🙏🏻

回覆 引用 TOP

求有否歡迎成人加入群組交流嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]