• 瀏覽: 5,083
  • 回覆: 35
引用:
原帖由 theharbourside 於 2017-4-11 10:34 AM 發表
正是如此
除非新投資者多於一個,否則「有線」收費電視和「奇妙」並存機會相當渺茫。以「永升」背景和資金,該公司不太可能經營到收費電視,特別是經營24小時新聞部。

대몽몽

回覆 引用 TOP

即係BOTH OR NIL...........

玩完了...........5月未必有野睇?

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2017-4-11 02:33 PM 發表
即係BOTH OR NIL...........玩完了...........5月未必有野睇?
如果「有線」和新投資者願意改變「奇妙」必須依賴「有線」的話,有機會放棄「有線」,保留「奇妙」。

대몽몽
引用:
原帖由 daemongmong 於 2017-4-11 03:11 PM 發表

如果「有線」和新投資者願意改變「奇妙」必須依賴「有線」的話,有機會放棄「有線」,保留「奇妙」。
放棄有線只會加速奇妙的死亡,再加上無綫是超級大台,其他台是不可能擊敗無綫的,有線已經苦戰二十三年多,仍不明白這道理嗎?倒不如宣佈立即結業

回覆 引用 TOP

更加不會續有線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-4-19 11:03 PM 發表

節省成本,就梗係謝絕一切轉播競投啦;根本,巨額轉播費如泥牛入海,負回報!!
叫呀爺,把各國的足球賽轉播權,免費供給各大電視台,便慳唔少了。

你的日子如何,你的力量也必如何‧
人家同你講,你特區喎?
東江水,你都貴深圳1蚊啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-4-20 11:56 AM 發表

向大陸臺洽談,以同胞價轉播咪得囉,死港蠢!
師兄,如這招行得通,晨早行左啦,無記、亞記、有線、now…真的嚴錢臭咩!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-4-20 12:23 PM 發表

我們偉大的特首CY,是國家級領導人,佢出面,肯定有「電視框」;難如「馬尼拉血案」,CY都擺得平,轉播呢D自家事,無難度啦∼
師兄,不要咁單純啦,問題唔係呀爺處,片主的問題,西甲、歐聯、英超…會比你中國咁做嗎?

"中超"找呀爺,或者有得講!
不過無人睇呢。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]