• 瀏覽: 4,323
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
年少時冇理財顧念,搞到TU去到i級,而家已經冇哂欠債。但諗住申請張信用咭都唔批,想問吓……

1.TU有咩方法可升番評級?
2.就算有財務需要,唔會有公司可借?

引用:
原帖由 nokia6300 於 2017-4-6 01:14 PM 發表

年少時冇理財顧念,搞到TU去到i級,而家已經冇哂欠債。但諗住申請張信用咭都唔批,想問吓……

冇晒欠債 = 還晒 或 走晒數 ??

[size=1.5]清潔香港,掃走本土垃圾、毒物 、曱甴!

回覆 引用 TOP

已還……

回覆 引用 TOP

其實ii 唔等如借唔到錢,只係大銀行如hsbx,中x等ee grade下都唔會借,你只可以選2線行如大x , 華僑永x或一財,如你已經冇街數又有正常收入,其實一般都有可能批到,但當然你借到既銀碼同利息唔會好

引用:
原帖由 nokia6300 於 2017-4-6 01:14 PM 發表

我之前去保X財務試過,佢地唔洗睇TU架, 淨係叫我申報返有咩外債同交返文件就OK

回覆 引用 TOP

引用:

無欠債應該唔會I呀,我今年年頭還清哂啲卡數,還緊果時係I,過一個月check TU,果時3月,個Report欠債、信用卡果啲,乜都變返係0,個Grade升咗上去G,4月再自己升咗上F,4月果時,我試下喺自己出糧嘅恆生申請咗張Enjoy卡諗住提升下個TU,經過1個月零8日,尋日終於都批咗...

如果師兄無欠債,TU都重係I就實在係奇怪咗啲喎...

回覆 引用 TOP

引用:

無可能唔批

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何必買股 於 2017-4-6 02:30 PM 發表

其實ii 唔等如借唔到錢,只係大銀行如hsbx,中x等ee grade下都唔會借,你只可以選2線行如大x , 華僑永x或一財,如你已經冇街數又有正常收入,其實一般都有可能批到,但當然你借到既銀碼同利息唔會好
師兄可以pm我幫幫手嗎 等救命

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]