• 瀏覽: 2,327
  • 回覆: 28
del

熱賣及精選
引用:
原帖由 生菜魚肉是大愛 於 2017-4-19 10:32 AM 發表

男朋友事業不順,暫時未結得婚住,他正在騎牛揾馬,等緊offer,只要一有offer我地就結婚了,但我已年紀不輕,等下去,又不知等到何時,不等,又很難開始另一段感情,又要重新了解,更不知能否開花結果,但我地有 ...
咁你即係話自己被逼同而家個男人一齊?

塵世間一條迷途小毒L

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生菜魚肉是大愛 於 2017-4-19 10:32 AM 發表

男朋友事業不順,暫時未結得婚住,他正在騎牛揾馬,等緊offer,只要一有offer我地就結婚了,但我已年紀不輕,等下去,又不知等到何時,不等,又很難開始另一段感情,又要重新了解,更不知能否開花結果,但我地有 ...
um,最緊要妳係咪覺得佢就係[url]Mr.right[/url] ?唔好因為年紀不輕就一定要結婚…
我年紀都唔細,3×歲,拍咗3年多,男朋友都係等緊另一份更好既offer,之前(拍第2年時)連傾“結婚”都傾唔到,依家佢都無提過,只係講計劃買樓…不過我心態調節咗,我知佢對我好就得,而且結婚唔係話結就結,都要有很多野要兼顧同考慮,所以放慢腳步…

回覆 引用 TOP

引用:

offer,咁一世無係咪唔結
我都等緊.....中六合彩一票中的超級頭獎
有時等要有時限

回覆 引用 TOP

自己衡量下你男友等緊既offee 究竟係遙不可及
還是指日可待

引用:

有好多野要考慮。

若果你肯定男友對你感情上的是真摰和忠誠,應多考慮他的處境多一點。

如果突然有一個好男仔出現,譬如你又覺得性格夾,相處又開心,經濟又好可結婚買樓等等,你會唔會走先?
如果你都覺得會走,咁其實你男友都係比你浪費緊時間。

能力好的,叻的,搵錢多的,野心大的男人,到時你又可能擔心會拋棄糟糠。

樓上榴槤講得幾好,自己心態調整下。一段感情入面你要的什麼,自己認識自己一下。

PS:大家都係女仔,覺得不應該著重年齡太多,自己覺得自己老了是 depreciation,那豈不是自己也覺得自己是蝕本貨?
而且結婚不應該視為一個感情上安全的指標,因為這世界有離婚,感情每天也可有變化。

Lolo

做邊行?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 datingnowhk 於 2017-4-19 02:36 PM 發表

有好多野要考慮。

若果你肯定男友對你感情上的是真摰和忠誠,應多考慮他的處境多一點。

如果突然有一個好男仔出現,譬如你又覺得性格夾,相處又開心,經濟又好可結婚買樓等等,你會唔會走先?
如果你都 ...
佢都可以係浪費緊我d時間格, 調返轉有更好條件既女仔出現佢都可能揀人地架姐

回覆 引用 TOP

唔好等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2017-4-19 01:08 PM 發表

自己衡量下你男友等緊既offee 究竟係遙不可及
還是指日可待
講得好岩
如果樓主所講既offer同中六合彩一樣,咁就哂氣啦,如果一直冇offer,一直都拖住你喇wor?

回覆 引用 TOP

引用:

其實各有各睇法,有啲男仔覺得結咗婚之後就可以更專心事業,唔駛再為情情愛愛嘅嘢煩。

我有一個男性朋友畢業冇耐,未有咩事業已結婚,兩公婆租樓住,仲生埋仔,之後事業上軌道,個仔六歲先買樓。

但好多男仔都想事業有成,買咗樓先結婚。

諗吓現實條件容唔容許你哋而家結婚,如果可以嘅就同佢傾吓。

否則,#5嘅意見好好,現實歸現實,女仔青春有限呀!

引用:

一個offer有幾難,係為左結婚 往後有收入的話,如果係我 我唔會等一個所謂既未知有沒有offer既工 而唔做野,我學歷唔低 為左結婚 地盤倉務散工 侍應我都會照去,我分得好清楚什麼是最重要 男人搬得抬得怕咩。伴侶㸃都重要過人生中其中一份工作下話

[ 本帖最後由 球場上的霸主 於 2017-4-20 12:48 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 datingnowhk 於 2017-4-19 02:36 PM 發表

大家都係女仔,覺得不應該著重年齡太多,自己覺得自己老了是 depreciation,那豈不是自己也覺得自己是蝕本貨?
而且結婚不應該視為一個感情上安全的指標,因為這世界有離婚,感情每天也可有變化。

無可否認女仔係被年齡所限,年齡對男仔嘅影響冇咁大,唔關蝕唔蝕本嘅事。。。

冇錯,咩嘢都會變,但婚姻係一個承諾,無論咩情況下都要對另一半不離不棄。如果你成日諗結婚又點呀,結咗都會離,咁下一個離婚嘅可能係你,因為你冇維護婚姻嘅決心。

回覆 引用 TOP

你想點做同你男朋友開心見誠講就是。

回覆 引用 TOP

吊 等吾到咪求尻其搵個嫁能左佢
你都吾能系需要愛 你需要嫁咋嘛

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]