• 瀏覽: 108,676
  • 回覆: 406
  • 追帖: 7
https://www.youtube.com/watch?v=ZyDsax4bavI

章在山(劉德華飾)是「爆炸品處理課」(EOD –Explosive Ordnance Disposal Bureau)的一名高級督察。七年前,他潛伏到頭號通緝犯火爆(姜武飾)的犯罪團夥中,在一次打劫金庫行動中,章在山表露了其拆彈組臥底的身份,與警方裡應外合,成功堵截炸彈引爆,並把火爆及其弟的犯罪組織一網打盡,可惜在千鈞一髮之間,火爆逃脫並揚言必定會回來報仇。

復職後的章在山很快被晉升為警隊的拆彈專家,七年後香港接二連三發生炸彈驚魂,警方更收到線報大批爆炸品已偷運入港,一切跡象顯示香港將有大案發生!就在香港人心惶惶之際,城中最繁忙的海底隧道被悍匪堵塞,數百人質被脅持,火爆終於現身威脅炸毀隧道,章在山面對這場反恐風暴,必須將火爆繩之於法,拆解背後的驚天陰謀…

轉貼: wmoov進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 172

1. 不能不看

124 (72.09%)

2. 建議一看

19 (11.05%)

3. 一看無妨

13 (7.56%)

4. 可看可不看

8 (4.65%)

5. 不建議看

8 (4.65%)

引用:
原帖由 靈機一動 於 2017-4-20 08:01 PM 發表

1.8億大片,相比200萬製作既"一念無明",其實我覺得用心製作,200萬都好好睇!
同意,誠意>>> $$$

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanla22fanla 於 2017-4-20 08:13 PM 發表

好睇,雖然因爲睇左主題曲mv(已估到結局)先睇,但值得,劉生,黑仔做得好,babyjohn有驚喜,係估唔到智叔咁小戲份啫
智叔雖然少戲份,但角色非常重要。

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
引用:
原帖由 mirror_image 於 2017-4-20 08:13 PM 發表

呢套吳唱K算係咁,都壓到下場,不過D英文都係咁爛
英文,要陳豪好D,住過澳州幾年唔同D!或者吳彥祖

[ 本帖最後由 靈機一動 於 2017-4-20 09:38 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mirror_image 於 2017-4-20 08:11 PM 發表

咁成本咪仲高過寒戰?
又紅隧,又海陸通,塔棚唔easy

回覆 引用 TOP

呢套我可以比到90分,呢一兩年嘅港產片算最top,有西片A片級數👍

[ 本帖最後由 虎虎虎 於 2017-4-20 11:47 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

留情不留種,留種不留情。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虎虎虎 於 2017-4-20 06:35 PM 發表

別怪他一講英文我就諗起賣飛佛,唔好話佢,郭靖直頭接近客串,又係得黑仔好d多少少戲,劉華主導嘅戲,全套戲佢佔戲份至少90%是常識吧
周星星嘅戲,大配角即使連醬燒你都會覺得印象深刻,佢給予大部分角色有發揮機會,這是大明星不同之處

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mirror_image 於 2017-4-20 06:47 PM 發表

呢套D演員多到夠拍幾套港產片,連唐文龍張繼聰都要做二打六。
最記得在風暴裡,唐文龍掟了黑仔個女落街,即使大賊都唔會咁做,編劇真係完全不合常理

期待!!!!!
禮拜日睇~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mirror_image 於 2017-4-20 08:17 PM 發表

智叔雖然少戲份,但角色非常重要。
其實買起xx條橋,真係係誇張得嚟唔會覺得離地。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 靈機一動 於 2017-4-20 04:48 PM 發表

蔡瀚億,一幕,睇喊好多人噢!
最凸出既一個配角
粉身碎骨

回覆 引用 TOP

唱K拍既警匪劇大部分都好睇,所以都有興趣睇下。

但我吾明白反正都係死,不如衝返入去同歸於盡,有點搵戲來做,或者有人會話,衝入去前比賊射死,但係可以問差人拎個防暴盾咪得囉﹗

引用:
原帖由 為老師們服務 於 2017-4-21 08:22 AM 發表

但我吾明白反正都係死,不如衝返入去同歸於盡,有點搵戲來做,或者有人會話,衝入去前比賊射死,但係可以問差人拎個防暴盾咪得囉﹗
你講蔡瀚億個part?如果佢入返去隧道,死既唔止佢同班僱庸兵,仲有好多無辜既人質

回覆 引用 TOP

原來姜武細佬係由張穎康配音,唔怪得把聲咁熟,劉華真係幾睇佢

引用:
原帖由 虎虎虎 於 2017-4-21 10:44 AM 發表

原來姜武細佬係由張穎康配音,唔怪得把聲咁熟,劉華真係幾睇佢
啱啱睇完,真的以為是張穎康做,但又唔似他

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]