• 瀏覽: 12,770
  • 回覆: 121
  • 追帖: 2
新手

人不犯鬼,鬼不犯人,有咩好怕?
真係怕就搬,但其實話搬,到處都會有「朋友」架拉
戴呢D野真係唔係甘好,因為你唔知d牌咩來頭
反而有可能害左自己,建議你去求護身符
真係有唔妥先叫包租公做法事再搬拉

引用:
原帖由 siukong40 於 2017-4-22 04:04 PM 發表
人不犯鬼,鬼不犯人,有咩好怕?
真係怕就搬,但其實話搬,到處都會有「朋友」架拉
戴呢D野真係唔係甘好,因為你唔知d牌咩來頭
反而有可能害左自己,建議你去求護身符
真係有唔妥先叫包租公做法事再搬拉
可以去邊度求護身符😭🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️我之前去黃大仙廟求簽跟住去咗解簽跟住嗰個阿姨問我洗唔洗加$30要張平安符,有冇用架😖

引用:
原帖由 比卡比卡比卡超 於 2017-4-22 04:18 PM 發表

可以去邊度求護身符😭🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️我之前去黃大仙廟求簽跟住去咗解簽跟住嗰個阿姨問我洗唔洗加$30要張平安符,有冇用架😖
心誠則靈~去黃大仙,觀音廟,
任何正廟誠心求都得,同佢講你既情況佢會教你
點做

我覺得呢野最好唔好戴。其實搬到去邊都有呢d野,順其自然就可以,你又冇對佢做咩🙂

引用:
原帖由 siukong40 於 2017-4-22 04:43 PM 發表

心誠則靈~去黃大仙,觀音廟,
任何正廟誠心求都得,同佢講你既情況佢會教你
點做
吾該哂你😭😭🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️

引用:
原帖由 aliencowb 於 2017-4-22 04:45 PM 發表
我覺得呢野最好唔好戴。其實搬到去邊都有呢d野,順其自然就可以,你又冇對佢做咩🙂
符管呢🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️

頭七又未過....你又未發生奇怪野
就當鄰居反利,你同佢無怨無仇點解搞你?
你究竟驚啲乜?佢死又唔係你害既
佛牌你唔識亂甘買仲邪過你鄰居
我反而想知點解你要驚到買野驅邪?
香港到到都死過人,你之前又唔驅下既?

[ 本帖最後由 Moon_17 於 2017-4-23 03:20 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 vikki26 於 2017-4-23 02:37 AM 發表
樓主自己嚇自己多
肯定啦

引用:
原帖由 Moon_17 於 2017-4-23 03:10 AM 發表
頭七又未過....你又未發生奇怪野
就當鄰居反利,你同佢無怨無仇點解搞你?
你究竟驚啲乜?佢死又唔係你害既
佛牌你唔識亂甘買仲邪過你鄰居
我反而想知點解你要驚到買野驅邪?
香港到到都死過人,你之 ...
因為我自己一個女仔住緊係驚,咁點解之前有人入住兇宅,入住啲人又冇搞佢地,咁點解個啲嘢要搞入住啲人先🤔🤔

引用:
原帖由 比卡比卡比卡超 於 2017-4-23 01:10 PM 發表

因為我自己一個女仔住緊係驚,咁點解之前有人入住兇宅,入住啲人又冇搞佢地,咁點解個啲嘢要搞入住啲人先🤔🤔
你的問題答案在於一個字「緣」

引用:
原帖由 dgf.johnny 於 2017-4-23 03:09 PM 發表

你的問題答案在於一個字「緣」
俾你講一講我仲驚😭😭😭

引用:
原帖由 比卡比卡比卡超 於 2017-4-23 03:17 PM 發表

俾你講一講我仲驚😭😭😭
播放地藏經利益他們便可化解

引用:
原帖由 比卡比卡比卡超 於 2017-4-23 01:10 PM 發表

入住兇宅又點?我有朋友租佐一年新界村屋個經紀話係新起
但我睇得出唔係新起只係翻新而且入面係有"人"既
所以我叫佢地拜四角點知條邨既人亂甘教佢地拜,因為拜個日我唔得閒去,我第二日入去一望就知佢地係拜錯既!
甘之後我久唔久入去,都知佢地存在但冇搞過我地,鬼係到到都有既同埋邊到會甘得閒搞你?普通既鬼搞人自己都唔好受!
其實唔係死佐人就代表凶宅...全香港到到都死過人....他殺或自殺既先算得上凶宅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]