• 瀏覽: 16,768
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20061105121804/evchk/images/6/69/Hamgachang.gif
熱賣及精選
引用:
原帖由 米奇老未 於 2017-4-22 07:33 PM 發表

9千,我只還到五千,咁我係咪食好多息
我簽卡是冇諗住要找數 ??

引用:
原帖由 米奇老未 於 2017-4-22 07:33 PM 發表

還咗5000先啦,否則比人cut 卡 及call loan ! 信用卡啲息好貴,盡快還清啦

用PayMe App 在這信用卡戶口再提取$5000,之後轉賬到儲蓄戶口用PPS來找今次的卡數,下一個月用同樣方法找這$5000卡數,循環不息,免息免手續費,永遠不需要真正還款。

引用:
原帖由 米奇老未 於 2017-4-23 12:44 AM 發表

我唔明
如果你能明白,相信再不會欠信用卡數了。
一來要分析能力強,二來數學知識都需要。
同一道理,看看你自己出帖的簽名位,應該是一張圖,但出不到,何解?相信同樣你都不會明白。

引用:

淨返4000開始以年息約36%計月息,直至結餘為0為止,金額咁細唔死得人,請提醒之後簽既所有卡數都會以總數計息。

建議停止使用信用卡直至清還所有卡數為止,如果唔係利息唔會停止計算

還住$5000先,在未還清卡數之前唔好用信用卡。

引用:

找幾千都有困難,唔好用信用卡先係上策

引用:
原帖由 米奇老未 於 2017-4-23 10:00 PM 發表

如我幾個月先還到,咁點
最多俾多幾個月息,信用卡息係以月息複息計算
MIN PAY一定要找,否則當你無錢還
以欠幾千蚊計,MIN PAY都係幾舊水內

引用:
原帖由 米奇老未 於 2017-4-24 12:38 AM 發表

嘩,打左去問,,要4000蚊息
係以4000蚊未清還卡數,以年息約36%既月息黎計利息

點會4000蚊息呀,除非你係想用min pay找清條數

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]