• 瀏覽: 95,972
  • 回覆: 666
  • 追帖: 8
+12
我覺得呢單野, 大家, 尤其係幫襯佢既人都有機會中招, 所以想講講, 等大家諗諗, 當然有hk express既人睇到肯改善就更好!
昨日4月23號, 我坐佢既機由名古屋中部機場返香港, 點知佢超賣, 將我一早Check in左既位俾其他人。

我激氣既原因係:

1. 我昨日朝早9點前就用佢既app完成check in, 睇番個Seq no.係9號, 而佢地下午5點幾機,點解咁多時間都要搶走一個早就check in既客既位?即係叫人預早check in都可以無位?

2.登機閘口負責既地勤同我講, 佢地有用登機閘口既mic叫我聯絡佢地, 係我無應...唔, 我又奇怪呢個點解會係我既問題呢?無應佢就係我唔啱?我當時都未行到登機閘口(我無遲到, 佢地開始排隊時, 我排第8個左右, 只係見未到登機時間就去買手信), 而我有D奇怪, 就算我有應到mic, 但我已經出左境, 等緊登機既時候, 唔通有應佢地, 就可以變番張機票出黎?

3.點解一個正常俾左錢, 正常check in左既客, hk express都可以咁樣對待佢? hk express咁樣對D客, 要我肯花時間打呢篇野, 就知我有"幾"滿意佢地服務。

4. HK Express有提出俾錢我補償, 我係無要既, 因為我要返工, 唔覺得俾錢個客就一定ok囉!(當然佢offer果價唔算高, 只係一般)

或者有人覺得你幫襯廉航, 服務係咁架啦, 但我真係覺得廉價係hk express公司自己訂既市場定位, 而服務好係每間公司應該要有既野囉。

我知就算我點講, 都係無咩用, 只係都俾人知道HK Express曾經(將來都肯定有)咁樣對客囉....講完。

附件

hkexpress.jpg(111.91 KB)

最終無上機?

引用:
原帖由 luluhaha 於 2017-4-24 09:01 PM 發表
最終無上機?
等D人上哂機, 剩低我企係度, 我又始終唔肯要佢地既Offer, 然後地勤再上機問飛機既人, 最終有個日本女仔肯讓個位俾我, 我同佢講多謝, 前後都延遲一個鐘。我上機時, 都覺得唔好意思, 但又覺得唔係我既問題囉

咁似聯合⋯⋯⋯

引用:
原帖由 LTE 於 2017-4-24 09:14 PM 發表
咁似聯合⋯⋯⋯
我當時都咁諗, 唯一唔同就係最終有人肯讓出個機位。

真係有d 慘,去到gate 先話唔可以boarding

可能唔只係hkexpress會咁 只可以話唔好彩

引用:
原帖由 tszyan88 於 2017-4-24 09:20 PM 發表
真係有d 慘,去到gate 先話唔可以boarding
肯定啦!仲要全部上哂機, 剩低你一個企係閘口, 但根本唔係我做錯喎, 明明無錯都要受罰咁

咁都得,好似指明要你唔好上機咁

引用:
原帖由 luluhaha 於 2017-4-24 09:32 PM 發表
可能唔只係hkexpress會咁 只可以話唔好彩
就係想多D講呢個, 俾航空公司知道佢地咁做係會得罪俾錢既客, 從而改善應該有既服務

引用:
原帖由 雜工達人2 於 2017-4-24 09:37 PM 發表
咁都得,好似指明要你唔好上機咁
就係囉, 等你一個人孤獨企係度, 想你自動放棄咁

引用:
原帖由 hksuper8 於 2017-4-24 09:41 PM 發表

就係囉, 等你一個人孤獨企係度, 想你自動放棄咁
專target d 一個人飛既客

引用:
原帖由 hksuper8 於 2017-4-24 09:39 PM 發表

就係想多D講呢個, 俾航空公司知道佢地咁做係會得罪俾錢既客, 從而改善應該有既服務
真心好多航空公司都係咁
但你買得廉航想要咩服務?
廉航本身就係無服務先會比傳統航空公司平
而且就算傳統航空公司亦有超賣情況出現

通常只是去到checkin時遊說,樓主這情況第一次見,實在太過份

淨係想問樓主一句。仲會唔會繼續幫襯 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]