• 瀏覽: 17,979
  • 回覆: 31
  • 追帖: 4
我皮膚表面的斑唔算多,但去左Bio derma照一照,即刻嚇死左,d底層色斑同荷爾蒙斑密密麻麻咁啊,請問有咩方法可減少呢d底層斑?請絲打們賜教啊

熱賣及精選
打laser 丫,pico laser有用丫

引用:
原帖由 Monchhichimon 於 2017-4-26 01:51 PM 發表

打laser 丫,pico laser有用丫
我之前都打過,後來沒打又長回了,但長期打好像好傷皮膚

打laser

引用:
原帖由 ec_1328 於 2017-4-26 01:59 PM 發表

我之前都打過,後來沒打又長回了,但長期打好像好傷皮膚
打完laser後有無做好防曬,以減低黑色素增加?

引用:
原帖由 stonelady 於 2017-4-26 10:43 PM 發表

打完laser後有無做好防曬,以減低黑色素增加?
有啊,長期擦spf50++++的防曬架,係sofina的,話中間唔使補擦

引用:
原帖由 ec_1328 於 2017-4-27 08:24 AM 發表

有啊,長期擦spf50++++的防曬架,係sofina的,話中間唔使補擦
如果長時間在外面, 就算防水的防曬都要補搽架. 如果唔係等於無搽.
另外用量如果唔夠都做唔SPF50效果. 如果夠, 搽SPF 30都已經足夠(約98%和97%的分別). 有調查發現好多人只搽1/4應該搽既分量, 以SPF30為例, 如果只搽1/4分量, SPF 只有3左右.
例如: 以我自己臉部面積計(唔計頸), 一支32ml, 如果每日搽一次, 大約40日會用完.

引用:
原帖由 stonelady 於 2017-4-28 11:24 AM 發表

如果長時間在外面, 就算防水的防曬都要補搽架. 如果唔係等於無搽.
另外用量如果唔夠都做唔SPF50效果. 如果夠, 搽SPF 30都已經足夠(約98%和97%的分別). 有調查發現好多人只搽1/4應該搽既分量, 以SPF30為例, 如 ...
多謝你的建議啊,我會擦多D同擦密d了。係了,想請教下飲Fancl嗰隻美白液有無用呢?

1064 LASER 打底層

Pico Laser

引用:
原帖由 ec_1328 於 2017-4-28 11:34 AM 發表

多謝你的建議啊,我會擦多D同擦密d了。係了,想請教下飲Fancl嗰隻美白液有無用呢?
補充產品好多時都係因人而異. 而且長期食用可能對身體有另外方面的影響. 最好當然係由飲食吸收營養.你可以食多些抗氧化食物, 有助減慢黑色素形成. 如果平時飲食唔均衡,你都可以短時間試下用補充食品來補充.

曬到大陽點都有d,特別玩水上活動!我朋友打到無晒去玩水上活動,過左一個夏天d斑又出晒黎

引用:
原帖由 stonelady 於 2017-4-30 06:09 AM 發表

補充產品好多時都係因人而異. 而且長期食用可能對身體有另外方面的影響. 最好當然係由飲食吸收營養.你可以食多些抗氧化食物, 有助減慢黑色素形成. 如果平時飲食唔均衡,你都可以短時間試下用補充食品來補充.
嗯嗯,多謝你的建議,我之前係打算長飲的,咁依家都係食d天然食物好d

引用:
原帖由 天生不安的魚蛋 於 2017-5-6 09:10 PM 發表

曬到大陽點都有d,特別玩水上活動!我朋友打到無晒去玩水上活動,過左一個夏天d斑又出晒黎
哇,一個夏天就出返啦,做足防曬都咁甘啊

引用:
原帖由 ec_1328 於 2017-5-8 09:21 AM 發表

哇,一個夏天就出返啦,做足防曬都咁甘啊
成日打laser 會返黑,睇皮膚科醫生好點!
醫生唔比我打laser, 比我藥䯧擦,一個月已經淡了八成

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]