• 瀏覽: 17,980
  • 回覆: 31
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 wangji9999 於 2017-5-10 06:47 PM 發表

成日打laser 會返黑,睇皮膚科醫生好點!
醫生唔比我打laser, 比我藥䯧擦,一個月已經淡了八成
哇,無左八成咁勁!請問可唔可以講下係邊個醫生啊?

熱賣及精選
引用:
原帖由 wangji9999 於 2017-5-10 06:47 PM 發表

成日打laser 會返黑,睇皮膚科醫生好點!
醫生唔比我打laser, 比我藥䯧擦,一個月已經淡了八成
咩藥膏咁勁?好想試呀⋯⋯

引用:
原帖由 ec_1328 於 2017-5-11 11:03 AM 發表

哇,無左八成咁勁!請問可唔可以講下係邊個醫生啊?
我剛剛出斑,只是買護膚品,美白精華,效果不理想!
後來我去尖沙咀看皮膚科張x達醫生!
他說我是荷爾蒙斑,不可以打laser, 會返黑!
比我淡斑藥䯧擦!我每晚先擦藥䯧,再配合美白精華產品,一個月淡了八成,不化妝都靚!
所以你們有斑要看皮膚科醫生,不要自己亂打laser!有些斑不可以打laser, 越打越嚴重,注意!

引用:
原帖由 wangji9999 於 2017-5-11 12:16 PM 發表

比我淡斑藥䯧擦!我每晚先擦藥䯧,再配合美白精華產品,一個 ...
嗯嗯,謝謝妳啊

我用了1064 打斑,打了5次都無效果,心淡了

引用:
原帖由 若即若離 於 2017-5-20 03:41 PM 發表

我用了1064 打斑,打了5次都無效果,心淡了
我之前打左十幾次,傷囇,但都係無用!

荷爾蒙斑最有效係Pico Laser,反黑可能是你用的產品有維他命C呢D吸光美白成份又或者無足夠防曬。因為防曬不是早上出街一次就可以,你印汗呀呢D都會帶走防曬的。下午補一補會好D。

引用:
原帖由 momokocha 於 2017-5-21 02:31 PM 發表

荷爾蒙斑最有效係Pico Laser,反黑可能是你用的產品有維他命C呢D吸光美白成份又或者無足夠防曬。因為防曬不是早上出街一次就可以,你印汗呀呢D都會帶走防曬的。下午補一補會好D。
嗯,收到,謝謝妳😊

打斑一定要做足防曬同保濕呀!如果唔係打完唔保養又生返,好哂錢~打斑又痛,好唔抵架嘛

引用:
原帖由 wangji9999 於 2017-5-11 12:16 PM 發表

比我淡斑藥䯧擦!我每晚先擦藥䯧,再配合美白精華產品,一個 ...
請問醫生比你果D淡斑䯧膏和美白出面鋪頭有售嗎?

做足防曬

我都去朋友度照過,我問佢點解塊面會愈來愈多墨,照完就話我知,原來以前我無搽防曬,所以慢慢浮現出來,佢介紹一支美白淡斑精華加防曬比我,依加keep住用,再去check下,底層既斑已經無再惡化,女人真係吾懶得💪🏼

引用:

你可以pm個醫生比我嗎?我都有賀爾蒙斑

picxxway , seems ok , but i duno how much

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]