[遊記分享] (已完成)2017春の🌸🌺旅最終章-粉蝶紫藤芝桜大滿載

支持正式遊記!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Melay 於 2017-5-3 09:47 PM 發表

足利紫藤
我覺得 magic hour 最靚,幸好趕得切在天黑前入場

6 ...
好天氣, 花好靚, 未有機會去

引用:
原帖由 Melay 於 2017-5-4 10:14 AM 發表

好爸爸好多地方排住隊要去呢
只係計日本,條龍已經好長。因為小朋友仲細,無得時時棄女,仲要就埋學校假期一齊去,好多地方連排隊嘅機會都未有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2017-5-10 11:11 PM 發表

富士芝桜

在14:30我們到達本栖湖芝桜まつリ会場,回程集合時間是15:45,但此刻依然下著雨,我遂下了一個決定-自行離團

我通知領隊後,領隊著我在離團通知書上簽署後我便自由了:s ...
師姐好運氣!

引用:
原帖由 Melay 於 2017-5-11 07:33 AM 發表

富士芝桜

太陽落山我也要預備坐尾班巴士回河口湖了

前往河口湖的尾班巴士在17:00開出,官方行車時間是30分鐘,你會相信嗎

最終巴士大約在 ...
我上次河口湖自駕去成田都好驚險, 中途塞車, 油箱燈又閃, 去到機場離起飛時間無兩個鐘.

引用:
原帖由 Melay 於 2017-6-15 09:18 PM 發表

全對!別忘了分分鐘仲可以上東北睇桜花
我都想睇東北櫻花, 但東北櫻花好似要 4 月尾?  4 月尾無假期, 唯一希望係復活節.  今年復活節已經算遲, 但都未夠遲, 下一次咁遲以至更遲嘅復活節係 2019, 到時復活節假期預計係 19-22/4, 但又唔知學校會係放前面, 定放後面甚至連埋五一勞動節放.

過埋 2019, 就要到 2025, 先有咁遲嘅復活節了...

回覆 引用 TOP

終於買到

引用:
原帖由 Melay 於 2017-6-18 10:47 PM 發表

快試食
名不虛傳

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。