• 瀏覽: 1,824
  • 回覆: 14
某一band 1中學學生在會考的成績差過某一band 5中學學生在會考的成績。結論,該band 5中學優越過該band 1中學?

可以說SAMPLE SIZE太細, 應該多比武, 而不是打嘴炮.

但唔係咁, 平時CALL 太極門人來比武, 他們都會用推手, 推得一乾二淨.

中國的太極門派, 近年也的確出了一些騙子.

引用:
原帖由 iljimae 於 2017-5-4 03:04 PM 發表
某一band 1中學學生在會考的成績差過某一band 5中學學生在會考的成績。結論,該band 5中學優越過該band 1中學?
似係 Band 1中 最渣果個鞦低左Band 5 中最咧果個多D.

引用:
原帖由 iljimae 於 2017-5-4 03:04 PM 發表
你主旨係咪想講,  Band 1 普遍學生在會考成績好過 band 5,
而單一例子有一個band 5學生成績好過另一 band 1 學生, 不足以推翻上句?????  

完全同意,  理論正確!
SORRY, BUT, 套入呢個例子,  Band 1 正是 MMA,  band 5 是太極,   請睇多些會考成績!!!  Or 擂台成績!!!

引用:
原帖由 CLY 於 2017-5-5 11:49 AM 發表

你主旨係咪想講,  Band 1 普遍學生在會考成績好過 band 5,
而單一例子有一個band 5學生成績好過另一 band 1 學生, 不足以推翻上句?????  

SORRY, BUT, 套入呢 ...
不是那麼簡單。
睇學校好唔好只睇會考成績?

引用:
不是那麼簡單。
睇學校好唔好只睇會考成績?
所以, 除左我#4, 你自己都証明到你個例子有問題。

引用:
原帖由 CLY 於 2017-5-5 11:22 PM 發表

不是那麼簡單。
睇學校好唔好只睇會考成績?所以, 除左我#4, 你自己都証明到你個例子有問題。
這正是很多人的想法。很有問題。

引用:
原帖由 iljimae 於 2017-5-6 06:17 AM 發表

這正是很多人的想法。很有問題。
你都知有問題, at least 唔好參與其中嘛.

引用:
原帖由 CLY 於 2017-5-5 11:49 AM 發表

SORRY, BUT, 套入呢 ...
點解說話的口吻咁似111x111既?

引用:
原帖由 19372046 於 2017-5-6 11:29 AM 發表

點解說話的口吻咁似111x111既?
合乎道理會共通.

引用:
原帖由 CLY 於 2017-5-6 11:35 AM 發表

合乎道理會共通.
連回覆的速度也一樣啊,111x111是被看來長期補住香討的宅粉呢

引用:
原帖由 19372046 於 2017-5-6 11:37 AM 發表

連回覆的速度也一樣啊,111x111是被看來長期補住香討的宅粉呢
你也快!

是論點嗎?

一場戲. 成班大陸佬搵老襯.

太極唔好自吹自擂

練乜七太極,20秒比人ko咗,九吹就叻。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]