打印

師兄師姐,心急,求幫..

師兄師姐,心急,求幫.. E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
我阿哥…今年33歲…普通Office文員。無案底,無乜教會background..

今年6月初就要上觀塘一號庭練官, 被 charge 藏毒

佢被 charge 2支大麻煙! weight 0.28左右!

被PTU 捉時已認一時唔開心同個陌生人買來試...

佢都會認罪!依加打算搵私人律師打算寫信去 DOJ 要求自簽守行為..

個律師話大約要2萬5左右加求情!

請各位指教下,
1. 值唔值得去搵私人律師去做? 寫信去 DOJ 要求自簽守行為成功率係咪好底?
2. 練官係咪好唔容易俾人成功自簽守行為?
3. 如不請私人, 當值律師會不會幫手寫去Doj 又,後果係咪又一樣?
4. 仲要,個私人律師話第一堂前, 佢已寫信去Doj 要求自簽守行為, 所以第一堂前已經有結果知道會唔會reject! 如被reject, 第一堂已經可求情加判埋刑,因呢個case 好輕微, 不用上第2 堂,是否真實? 我怕到時又多庭又要錢!但其他律師又話唔會咁快,起碼2-3堂!

我阿哥依加已經好後悔,事發後已經去自願機構每個星期驗毒,證明自己不是長期吸毒人士

希望大家俾 d 意見!



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
律師收費都算合理,雖然有聽過可以2 萬搞掂
如你阿哥唔請律師,自己認罪,留案底,罰$3000
你自己諗下喇



回覆 引用 TOP

呢d錢唔慳得!


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。