• 瀏覽: 8,031
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
搵牙醫專科重新杜牙根市面上一般費用個range係幾多錢?

熱賣及精選
七仟左右

引用:
原帖由 wahsam6 於 2017-5-30 12:20 AM 發表

七仟左右
真的嗎? 我睇左一個牙醫佢報我價萬2,點解咁貴?正唔正常?  同埋邊到7千左右可以做到? 求救,唔該ching😵

引用:
原帖由 alexxxex 於 2017-5-30 12:29 AM 發表

真的嗎? 我睇左一個牙醫佢報我價萬2,點解咁貴?正唔正常?  同埋邊到7千左右可以做到? 求救,唔該ching😵
你個位係咪專科?專科會貴少少

如果重新杜牙根,一定要醫生檢查同照X光先,睇下隻牙仲有無得救同複雜情度,太複雜就建議去專科度做

我位醫生收費大概$6350-$8350視乎你咩牙
如果係專科,收費大概$13000-20000

引用:
原帖由 Invisalign分享 於 2017-5-31 09:39 AM 發表

如果重新杜牙根,一定要醫生檢查同照X光先,睇下隻牙仲有無得救同複雜情度,太複雜就建議去專科度做

我既第一小臼齒要重杜。
我睇過兩位牙醫都話要轉介去專科牙醫先做到重杜牙根。
然後去專科牙醫x光check多次,話可以做重杜,但之後一定要套返個牙套,隻牙可以用到5至10年。
重杜費用$12000,再加牙套大約5至7千。成隻牙前後1萬7至2萬。
真係貴到飛起,所以想問下對比出面市價,係咪正常?
知唔知有冇收費較平既牙醫做重杜牙根?
其實可唔可以追討返之後幫我做杜牙根嗰位牙醫?

引用:
原帖由 Invisalign分享 於 2017-5-31 09:39 AM 發表

另外想問下你嗰位牙醫收費6350至8350,係咪指重杜牙根既費用?
重杜牙根係唔係一定要專科牙醫先可以做?

咁杜完牙根一定要整返個crown,不過專科度整當然乜都貴過人。你隻牙杜左幾耐呀?你唔打返去之前位醫生度問?

引用:
原帖由 alexxxex 於 2017-5-31 10:35 AM 發表

另外想問下你嗰位牙醫收費6350至8350,係咪指重杜牙根既費用?
重杜牙根係唔係一定要專科牙醫先可以做?
係重杜牙根既費用,唔一定要專科先做到,不過都要視乎複雜情度

引用:
原帖由 Invisalign分享 於 2017-5-31 10:35 AM 發表

咁杜完牙根一定要整返個crown,不過專科度整當然乜都貴過人。你隻牙杜左幾耐呀?你唔打返去之前位醫生度問?
因為我唔記得邊間整過呢隻牙了... d receipt都扔左...

整左好耐?個陣杜左一次就封左?

引用:
原帖由 Invisalign分享 於 2017-5-31 10:39 AM 發表

整左好耐?個陣杜左一次就封左?
好似整左兩年幾啦。好似杜左兩,三次

深圳X萊有規模。平靚正。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]