• 瀏覽: 26,751
  • 回覆: 123
  • 追帖: 3
年頭時問過各Ching 意見,最後以c200為目標。今日無野做,便一家人去睇車,我地因budget問題,就去二手部睇。原先是看著有部c200 15車,可惜白龍同無AMG !咁當然吾會選擇。再問sales有無多部c仔,佢就話有部旅行版,昨天才返黎 2016車!,咁價錢仲未標,其實之前睇新車都睇過,尾箱仲大,岩我地屋企。

Sales原先預估3十尾,之後佢問實價後,聽到後,我地覺可以。加上里數吾多,便下訂了,終於圓夢。也多謝先前各位ching意見。

精選汽車
恭喜!

即係 C200 Estate?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bio2016 於 2017-6-10 07:20 PM 發表

年頭時問過各Ching 意見,最後以c200為目標。今日無野做,便一家人去睇車,我地因budget問題,就去二手部睇。原先是看著有部c200 15車,可惜白龍同無AMG !咁當然吾會選擇。再問sales有無多部c仔,佢就話有部旅行版, ...
恭喜你呀,正正經經買架 C-Class, 一定唔會後悔,買左 CLA 那 Class 會好忐忑不安~

識貨之人
聽收音機,仁孚呢兩日做二手車展。

呢代estate靚好多

我其他真係好唔願意同你分開,可以比時間大家冷靜一下嗎?
引用:
原帖由 MR黃 於 2017-6-10 08:31 PM 發表

恭喜你呀,正正經經買架 C-Class, 一定唔會後悔,買左 CLA 那 Class 會好忐忑不安~
多謝Ching ar ,
我今天試過gla 同 cla shooting break a真係得個樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RPATPAT 於 2017-6-10 09:18 PM 發表

呢代estate靚好多
係呀,尾箱又夠大

回覆 引用 TOP

C仔當然正過CLA, congrats!

回覆 引用 TOP

Estate 版正啊,一定好過  CLA

由愛故生憂,由愛故生怖;若離於愛者,無憂亦無怖。

請教各位Ching , 首次由日轉德,想問問正常換油係味偈油,已經吾洗波箱油?
仲有甚麼地方要注意保養呢?謝謝

引用:
原帖由 赤兔追風 於 2017-6-11 07:55 AM 發表

Estate 版正啊,一定好過  CLA
Cla 同gla真係吾得,頂頭頂腳。

引用:
原帖由 bio2016 於 2017-6-11 11:39 AM 發表

請教各位Ching , 首次由日轉德,想問問正常換油係味偈油,已經吾洗波箱油?
仲有甚麼地方要注意保養呢?謝謝
換埋波箱油穩陣D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bio2016 於 2017-6-11 11:39 AM 發表

Cla 同gla真係吾得,頂頭頂腳。
樓主係咪週不時架車坐滿人?其實CLA, GLA前座可較後唔會頂腳(後座有人另計),頂頭就睇身高。上車嗰下當然要烏低身,但阿仔差不多一米八都冇投訴。

尾箱的確,放咗輪椅冚唔埋蓋(除非後座椅背放低)。

總結平時一兩人用車CLA,GLA 夠用。至於間中車親朋戚友,冇理由為咗咁買大D嘅車又嘥油。

引用:
原帖由 DaytonaRose 於 2017-6-11 12:49 PM 發表

樓主係咪週不時架車坐滿人?其實CLA, GLA前座可較後唔會頂腳(後座有人另計),頂頭就睇身高。上車嗰下當然要烏低身,但阿仔差不多一米八都冇投訴。

尾箱的確,放咗輪椅冚唔埋蓋(除非後座椅背放低)。

總 ...
Ching 我175試後座,前座校我SEAT位,坐後面試好頂腳頂頭,所以同一價錢選C仔闊落D,一家人4個星期六日出街多,同長程車,如果買左GLA個人感覺只係肥左,同原來JAZZ的空間感差吾多,(頭部後掛空間有點差,30幾萬車來說有太多SUV選擇。當然其他地方一定比日本車好啦。
換車都係想一家人舒服,每程車都30-45MIN。

引用:
原帖由 bio2016 於 2017-6-11 01:59 PM 發表

Ching 我175試後座,前座校我SEAT位,坐後面試好頂腳頂頭,所以同一價錢選C仔闊落D,一家人4個星期六日出街多,同長程車,如果買左GLA個人感覺只係肥左,同原來JAZZ的空間感差吾多,(頭部後掛空間有點差,30幾萬車 ...
同意呀,若週不時坐滿又另計。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]