• 瀏覽: 5,073
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
+19
尼隻雀仔, 近排飛得好高喔![local]2[/local]

好耐冇黎,吾識貼圖

如果手機上網,回覆下面有行圖標,按右邊相片圖標,然後揀相片。

引用:
原帖由 i.tea 於 2017-6-19 09:50 PM 發表
尼隻雀仔, 近排飛得好高喔![local]2[/local]

好耐冇黎,吾識貼圖
真係咁高?
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
大益 1601 珍藏孔雀 生茶2016年
¥55000.00/84餅

三個月前才兩萬

引用:
原帖由 i.tea 於 2017-6-19 10:38 PM 發表
三個月前才兩萬
孔雀青餅,我祗有2008年的墨綠色嗰餅。

點解?新匡匡的青餅喔。

可能係2015年的孔雀餅太差的緣故,發燒的茶友們今次推高咗,唔覺唔覺去到咁高。

吾該文師兄,終於貼到圖。
一件42片。

引用:
原帖由 R.Man 於 2017-6-19 10:24 PM 發表

真係咁高?
大益 1601 珍藏孔雀 生茶2016年
¥55000.00/84餅
⋯⋯⋯⋯⋯⋯Y ...
現在多數無84餅為一件的茶了。
孔雀珍藏是42餅的。
出來一年而已,已經和101金大益同價,不可思議。

引用:
原帖由 i.tea 於 2017-6-19 10:38 PM 發表
三個月前才兩萬
我以為chy650/餅,
原來係乘二咁嘅價。

每件(唔係每支)42餅
chy1200-1300/每餅

引用:
原帖由 Tih 於 2017-6-19 11:36 PM 發表

現在多數無84餅為一件的茶了。
孔雀珍藏是42餅的。
出來一年而已,已經和101金大益同價,不可思議。
孔雀餅茶價格高⋯⋯點都好啦,期待有空共賞茶。

引用:
原帖由 i.tea 於 2017-6-19 11:08 PM 發表

補貼一幅餅面餅背圖。
特寫⋯⋯

復古包裝?
有錢買番件先.

附件

TB2fREeaai5V1BjSszgXXbHLpXa_!!1738190422.jpg(72.83 KB)

TB2bEciaX95V1Bjy0FdXXc5BVXa_!!1738190422.jpg(84.24 KB)

TB2RcrYX0HC11BjSszeXXbZppXa_!!23443437.jpg(122.4 KB)

樓上咁多貨,超勁
我的外袋沒拆開,怕惹蟲,第一次見到內包裝。

有所回落, 睇定尐先.

附件

Screenshot - 23_6_2017 (53.73 KB)

Screenshot - 23_6_2017

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]