• 瀏覽: 1,728
  • 回覆: 7
幾年前介紹Friend買左個固定年歲既宏x 住院Plan, 好處係唔加價。

但近幾年佢年年加, 話因醫院通貨膨脹。現在Agent 話可以比佢用當時身體狀況轉過去不固定年歲既住院Plan, 應唔應該轉?

熱賣及精選
引用:
原帖由 eggtt 於 2017-7-30 12:58 PM 發表

幾年前介紹Friend買左個固定年歲既宏x 住院Plan, 好處係唔加價。

但近幾年佢年年加, 話因醫院通貨膨脹。現在Agent 話可以比佢用當時身體狀況轉過去不固定年歲既住院Plan, 應唔應該轉?
你問下佢嗰 agent, 嗰 programme 唔係已經完咗咩?

回覆 引用 TOP

可以比番我.... 不過要簽張conversion from "PLHB" to ManuGuard Medical Plan  既request form

回覆 引用 TOP

~33 years old, 再咁比好似無著數

引用:
原帖由 eggtt 於 2017-7-30 02:05 PM 發表

你自己決定,你自己最清楚自己的情況。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eggtt 於 2017-7-30 14:05 發表

好奇問下 .. 今年保費加到幾多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eggtt 於 2017-7-30 12:58 PM 發表

2013年已經講左所謂不加價個份住院安康將會加價,當時係緩衝期,等D人轉換為守護.

你反而係緩衝期買.所謂FD.只係認識而唔熟吧。

香港是一個悲情城市,只有所謂言論自由,卻沒有沉默的自由。
討論變為喧鬧,只有立場,沒有真相。
非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...

回覆 引用 TOP

其實住院正常每年都會加價,不可能不加價

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]