註冊 登入

[分享] SEGA SATURN 飛龍RPG

SEGA SATURN 飛龍RPG E-mail 此主題給朋友

今日行黃金,無聊行下樓上間基板店,竟然發到好嘢!6月時去東京旅行時去秋葉原搵依隻2手手Game,但搵唔到!今日竟然係黃金搵到,仲要超底$80。👍🏻

PSN ID : c040971c261176
Wii U ID : Smarboy
3DS ID : 3737-9794-6366
Switch ID : 3525-6252-1138

「勝利永遠屬於正義,無敵永遠都令人妒忌」
全力以赴,永不言敗。利物浦必勝
精選樓盤
正!  你有部SEGA SATURN?
當年我擁有過HITACHI 版SATURN (用料會是高級音響HIFI專用工業電容. 另外, 視像的零件也是頂級的. 所以音效和影像比普通版SATURN靚好多

回覆 引用 TOP

我有嗰部係V-Saturn。我曾經買過2部,第一部係Sega Saturn,壞咗之後就買咗V-Saturn。

引用:
原帖由 smarboy 於 2017/8/21 01:57 發表

我有嗰部係V-Saturn。我曾經買過2部,第一部係Sega Saturn,壞咗之後就買咗V-Saturn。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smarboy 於 2017-8-18 07:03 PM 發表

今日行黃金,無聊行下樓上間基板店,竟然發到好嘢!6月時去東京旅行時去秋葉原搵依隻2手手Game,但搵唔到!今日竟然係黃金搵到,仲要超底$80。👍🏻
呢隻勁作我都有買呀~,隻game仲保存到依家,提外話,我睇佢menu有介紹到部ss主機可以駁部FDD嚟過save啵~,不過可惜當年香港呢邊應該冇人入貨賣,或者可能同ss已經到黃昏有關啦

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2017-8-24 05:58 PM 發表

呢隻勁作我都有買呀~,隻game仲保存到依家,提外話,我睇佢menu有介紹到部ss主機可以駁部FDD嚟過save啵~,不過可惜當年香港呢邊應該冇人入貨賣,或者可能同ss已經到黃昏有關啦
SS其實有出Save咭,簡單啲,用張Save咭過Save咪得!

引用:
原帖由 smarboy 於 2017-8-24 06:23 PM 發表

SS其實有出Save咭,簡單啲,用張Save咭過Save咪得!
呢個我都知,仲買到有添(原裝架)...,不過我以前部機個插帶有時認唔到,有時認到之後入去睇啲save就變哂垃圾檔....所以見佢(世家)出嚿咁嘅嘢就好似突然間有希望咁啫~

回覆 引用 TOP

當年, 我都有張SATURN SAVE 卡

回覆 引用 TOP

今日再經過黃金基板店睇,原來佢哋仲有一隻飛龍RPG,不過依隻有邊紙,但貴多我嗰隻$100,即係$180!

引用:
原帖由 smarboy 於 2017-8-25 08:50 PM 發表

今日再經過黃金基板店睇,原來佢哋仲有一隻飛龍RPG,不過依隻有邊紙,但貴多我嗰隻$100,即係$180!
我嗰隻都係2手,不過買咗太耐唔記得當時買咗幾$同有冇邊紙。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。