• 瀏覽: 29,095
  • 回覆: 168
  • 追帖: 3

https://www.youtube.com/watch?v=f9ITuf_uxAw

緬因州德里市,7個被排擠的少年組成失敗者俱樂部。他們各有被排擠的原因,是鎮中惡霸的欺凌目標。他們內心的恐懼幻化成遠古的變形掠奪者 – 他們口中的「It」。

自德里市存在以來,「它」一直肆虐,每27年就會從下水道現身,以市內小朋友的恐懼為生。在一個可怕又刺激的夏季,這班失敗者團結起來,互相幫助去克服各自的恐懼,以阻止由一個下雨天展開的殺戮循環 – 一個小男孩在雨中追逐流至下水道的紙船,不幸落入「邪惡小丑Pennywise」的魔掌中。

轉貼:wmoov進入香討影片區

回覆 引用 TOP

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 66

1. 不能不看

38 (57.58%)

2. 建議一看

6 (9.09%)

3. 一看無妨

15 (22.73%)

4. 可看可不看

4 (6.06%)

5. 不建議看

3 (4.55%)

套戲美國某網站有高度評價

而且原作者stephen king都大讚無唸過拍得咁好

一定會睇

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 detectorlam4 於 2017-9-6 10:51 AM 發表

套戲美國某網站有高度評價

而且原作者stephen king都大讚無唸過拍得咁好
以住佢d作品一改編都係唔掂...今次咁講..都有d期望...睇預告都唔錯

回覆 引用 TOP

係未重拍版?
即係唔洗先睇舊版?

引用:
原帖由 kamiry 於 2017-9-6 05:23 PM 發表

係未重拍版?
即係唔洗先睇舊版?
係....安心睇新版

引用:
原帖由 KaMTsK 於 2017-9-6 05:26 PM 發表

係....安心睇新版
謝回覆,期待中。 ^_^

回覆 引用 TOP

細個睇時好驚,但後尾變隻外星生物真係搲晒頭,唔知新版點

魚拉突! 啪啪啪!

魚拉突! 啪啪啪!

魚拉突! 啪啪啪!
呢套今個星期首選

回覆 引用 TOP

以前個套好似有續集 講佢地大個左it又再出現 佢地又集結一齊同佢對抗 (唔知有冇記錯呢)

引用:
原帖由 -snoopy- 於 2017-9-6 10:16 PM 發表

以前個套好似有續集 講佢地大個左it又再出現 佢地又集結一齊同佢對抗 (唔知有冇記錯呢)
無錯

回覆 引用 TOP

睇左早場,非常正。對比安娜就好似笑片,呢套好多位都好有壓迫感。驚嚇片既佳作。細膽既入場前三思。我後面個阿伯睇到好緊張。同由於係細路仔做主角,而套戲又血腥,更加令人擔心班細路仔既安危。睇完呢集,下集都必睇。

引用:
原帖由 siupercy 於 2017-9-7 02:07 PM 發表

睇左早場,非常正。對比安娜就好似笑片,呢套好多位都好有壓迫感。驚嚇片既佳作。細膽既入場前三思。我後面個阿伯睇到好緊張。同由於係細路仔做主角,而套戲又血腥,更加令人擔心班細路仔既安危。睇完呢集,下集都必 ...
嘩!!!!
聽你咁講更加想睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siupercy 於 2017-9-7 02:07 PM 發表

睇左早場,非常正。對比安娜就好似笑片,呢套好多位都好有壓迫感。驚嚇片既佳作。細膽既入場前三思。我後面個阿伯睇到好緊張。同由於係細路仔做主角,而套戲又血腥,更加令人擔心班細路仔既安危。睇完呢集,下集都必 ...
好期待今晚睇
Btw 宇幕後有無野睇

嘴巴是別人的 人生是自己的
引用:
原帖由 autzejj 於 2017-9-7 03:18 PM 發表

好期待今晚睇
Btw 宇幕後有無野睇
無架,唔駛等。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]