• 瀏覽: 370,008
  • 回覆: 2,037
  • 追帖: 164
本主題由 canon123 於 2019-10-6 05:31 PM 提升
請問師兄可知日本有沒有電單車出租?

熱賣及精選
引用:
原帖由 djc11 於 2017-9-12 01:43 PM 發表

唔該師兄師姐幫幫忙,我同老公嚟緊12月中會租車自駕遊北海道,有冇邊間租車公司好,我睇個幾間差額都幾多,唔知關唔關保險事所以有差額,係咪買保安心就ok,重要唔要加其他保險?
幾間大公司都ok,睇分行位置/營業時間夾唔夾倒你嘅需求

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hungsing0 於 2017-9-12 03:48 PM 發表

請問師兄可知日本有沒有電單車出租?
https://m.facebook.com/rental819taiwan

thank you!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivan3031 於 2017-9-12 04:16 PM 發表

https://m.facebook.com/rental819taiwan
Updated

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivan3031 於 2017-7-27 10:42 PM 發表

最好租Voxy /Noah /Serena/Stepwgn 之類嘅8人車
HONDA的「STEP WAGON(ステップワゴン)」
是目前我所租過8人座車中,行李箱空間最大的車子。
因為他第三排的座椅,可以完全收納到底盤處。
但租車網站常常無法指定車款,如果要指定車款,
就要到官網訂車,就常常沒有租車網站的優惠價位,所以這一點一定要事先想清楚。

======================================

我想問我地5個大人, 5個29"喼,
我地去九州係咪冇HONDA 租..............
我見佢官網冇九州可以揀.........
應該去邊間租車公司先大機會租到呢款車??

還是上面有師兄推介ge Voxy /Noah /Serena 都適合我地?
豐田 Alphard/Vellfire (7/8人車) , 日產 Elgrand E52  (7/8人車) 又適合嗎??

另外,我主要係去九州鹿兒島+宮崎,需要租KEP 嗎?? etc卡是否要另外買/租? 又係咪必須ga??

唔該晒!!!!!

引用:
原帖由 winnie928 於 2017-9-13 02:49 PM 發表

HONDA的「STEP WAGON(ステップワゴン)」
是目前我所租過8人座車中,行李箱空間最大的車子。
因為他第三排的座椅,可以完全收納到底盤處。
但租車網站常常無法指定車款,如果要指定車款,
就要到官網訂車, ...
你可以收起第三排,Serena /Noah/Voxy 已經夠放了

Traveled a few times with different families, but each time of the same total of 4 adults 3 kindergarten/primary school kids, and I'd booked Alphard / Elgrand through T%y%ta rentacar / Ni$$an rentacar directly.  Yes, quite a bit more expensive.  But we want to be sure that we can the right sized car that can house every body and our luggage (4 big, 3 small + N shopping bags), and that we can get better services before and during the rental period.

回覆 引用 TOP

想請教北九州用那間租車公司好?十二月中兩人去想方便乜都有。例如kep pass。雪呔之類。不想煩惱

回覆 引用 TOP

打算4月去日本自駕遊兩日,格完價後,發覺喺香港大昌book 車好似仲平,有冇師兄師姐喺大昌book 過呢?

引用:
原帖由 golfroy 於 2017-9-14 01:07 PM 發表

打算4月去日本自駕遊兩日,格完價後,發覺喺香港大昌book 車好似仲平,有冇師兄師姐喺大昌book 過呢?
你租什麼車款什麼日期什麼地點?

引用:
原帖由 ivan3031 於 2017-9-14 03:36 PM 發表

你租什麼車款什麼日期什麼地點?
4月16日1200 關西機場拎車,17日2100 關西機場還車,大昌行quotation 報$84x (Honda fit ),包保險,但上網去日本租車agent 睇就要13000 yen ,未包稅同保險

岩岩打去大昌再問過,仲有得訂埋ETC 同TEP 卡😅😅

引用:
原帖由 golfroy 於 2017-9-14 04:13 PM 發表

4月16日1200 關西機場拎車,17日2100 關西機場還車,大昌行quotation 報$84x (Honda fit ),包保險,但上網去日本租車agent 睇就要13000 yen ,未包稅同保險

岩岩打去大昌再問過,仲有得訂埋ETC 同TEP 卡㈳ ...
又係好平喎,部車由邊一間日本租車公司提供?

引用:
原帖由 ivan3031 於 2017-9-14 05:12 PM 發表

又係好平喎,部車由邊一間日本租車公司提供?
😅😅冇問啵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 golfroy 於 2017-9-14 04:13 PM 發表

岩岩打去大昌再問過,仲有得訂埋ETC 同TEP 卡㈳ ...
有無link / 電話

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]