• 瀏覽: 63,874
  • 回覆: 317
  • 追帖: 94
引用:
原帖由 someoneandy 於 2017-9-20 11:13 AM 發表

玩埋3重就預左額外比錢喺名古屋/伊勢返大阪...張pass要你搭關西本線又慢又要轉車不如比錢搭新幹線/巴士好過
剛才打電話去旅行社訂左伊勢、熊野、和歌山地區周遊券(HKD763),星期五下午可以取兌換券。剛才check左車程太長,最後都係放棄經三重縣返大阪了。

回覆 引用 TOP

咁搭法就係日根野>白浜>勝浦>和歌山>天王寺 4程黑潮指定席

引用:
原帖由 someoneandy 於 2017-9-20 12:42 PM 發表

咁搭法就係日根野>白浜>勝浦>和歌山>天王寺 4程黑潮指定席
明白,thanks!

回覆 引用 TOP

我也會去白濱和勝蒲,不過住就選蒲島
參觀熊野新宮好似有一天巴士團,會不會較方便呢?
我就選Kansai,wide pass, 因可玩到去城崎天橋立

引用:
原帖由 kinpui78 於 2017-9-21 12:54 PM 發表

我就選Kansai,wide pass, 因可玩到去城崎天橋立
我同你一樣,用wide pass, 白濱,勝蒲,住蒲島日昇館,返京都,去城崎,五日pass用到盡

回覆 引用 TOP

請問樓主,行程頭幾天,例如:千畳敷,三段壁,熊野那智大社,樓主是否打算自駕遊,我都獨遊但係無車牌,若果非自駕遊是否十分唔方便?

樓主去左未?我已出發左兩天,行程同你差不夠,也是白浜一天,勝浦兩天,還坐左A350商務正到爆,今晚住緊勝浦

A350可以比13美金,全程空中上網

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kinpui78 於 2017-9-21 12:54 PM 發表

下面是熊野三山觀光巴士的介紹網頁,包午餐,成人8500日元,全程7小時20分鐘。
http://www.kumakou.co.jp/teikikankou/sub03.html

下面是大門板和那智神社的觀光巴士的介紹網頁。
http://www.kumakou.co.jp/teikikankou/sub02.html

我未試過,未知會唔會好趕,我打算自己坐巴士玩自由D。

引用:
原帖由 HanaJP 於 2017-9-21 02:24 PM 發表

請問樓主,行程頭幾天,例如:千畳敷,三段壁,熊野那智大社,樓主是否打算自駕遊,我都獨遊但係無車牌,若果非自駕遊是否十分唔方便?
我都係坐巴士去玩,提前凖備巴士路線和時間表就OK,盡量不要坐尾班車,miss左就麻煩。

引用:
原帖由 iapple2 於 2017-9-21 08:26 PM 發表

樓主去左未?我已出發左兩天,行程同你差不夠,也是白浜一天,勝浦兩天,還坐左A350商務正到爆,今晚住緊勝浦

我星期日出發,之前去泰國都坐過A350,魚骨形座位,私隠度高D,真係幾正,唯一唔好係耳機插座在櫃內不太方便。

回覆 引用 TOP

溫泉好正

回覆 引用 TOP

留名睇旅遊

回覆 引用 TOP

Thanks for sharing

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iapple2 於 2017-9-21 08:26 PM 發表

中之島定浦島

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]