• 瀏覽: 10,723
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
滑板, 係馬路, 單車路, 行人路使用既話, 係唔係同樣犯法呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
踩滑板唔犯法, 踩電動滑板先犯法.
不過踩馬路危險, 行人路人多俾人鬧......
踩單車徑好啦........

回覆 引用 TOP

岩岩買左塊streets黎玩~~ 有無新手朋友仔一齊玩呀~!?

引用:
原帖由 敳文 於 2017-10-3 10:28 PM 發表

岩岩買左塊streets黎玩~~ 有無新手朋友仔一齊玩呀~!?
I m a newbie

引用:
原帖由 sasa9339 於 2017-11-20 07:52 PM 發表

I m a newbie
我都係魚板代步 冇咩車時踩馬路
有機會一齊踩🤘🏻
https://t.me/drawblack

引用:
原帖由 SARINSALAD 於 2017-11-21 05:56 PM 發表

我都係魚板代步 冇咩車時踩馬路
有機會一齊踩🤘🏻
https://t.me/drawblack
22定27吋,我都想買魚仔

回覆 引用 TOP

咁大家都會係邊度踩多嫁?

回覆 引用 TOP

香港D行人路鋪晒磚,唔適合"硬/細LOOK"滑板,震到PK~要"大/軟LOOK"D魚仔板或者LONG BOARD~美國PENNY做緊減價,買左塊27"代步~
聽D玩板十多年CHING講,依家玩板已好多了,舊時拎著塊板出街經已會被差佬"逗",問靚仔,你(去)邊度架?
果時踩板好似去犯法咁~

引用:
原帖由 Juno9 於 2017-12-22 01:42 PM 發表

香港D行人路鋪晒磚,唔適合"硬/細LOOK"滑板,震到PK~要"大/軟LOOK"D魚仔板或者LONG BOARD~美國PENNY做緊減價,買左塊27"代步~
聽D玩板十多年CHING講,依家玩板已好多了,舊時拎著塊板出街經已會被差佬"逗",問靚仔,你(去 ...
點解講到拎住塊板就好似做賊咁既?

引用:
原帖由 小包仔 於 2017-12-22 05:53 PM 發表

點解講到拎住塊板就好似做賊咁既?
果時無滑板場,D人玩花式多數係尖咀文化中心,灣仔入境辦事處,銅鑼灣橋底,半夜玩到鬼殺咁~比人印象係街童/壞份仔咁囉,D差佬米逗佢地囉~

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]