• 瀏覽: 1,908
  • 回覆: 36
男單好戲連場
李宗偉對周天成; 林丹對孫完虎;艾素臣對斯利簡夫
大家覺得邊個會果關?
女單仲有場前1姐瑪蓮對山口茜;奧原希望應該可以入4強

我學著在你愛裡沉醉,你守護著我穿過黑夜,我願意這條情路相守相隨,你最珍貴.
山无陵,江水为竭,冬雷震震,夏雨雪,天地合,乃敢与君绝!

回覆 引用 TOP

男單8強:石宇奇2:0普蘭諾伊
女單8強:瑪蓮2:0山口茜

我學著在你愛裡沉醉,你守護著我穿過黑夜,我願意這條情路相守相隨,你最珍貴.

回覆 引用 TOP

男單8強:李宗偉2:1周天成;孫元虎2:0林丹
女單8強:奧原希望2:0張培雯

回覆 引用 TOP

lcw狀態好fit,久休出山真係吳同,石頭好難贏佢!
期待星期日 lcw vs axelsen

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kbfighter689 於 2017-9-22 04:22 PM 發表
lcw狀態好fit,久休出山真係吳同,石頭好難贏佢!期待星期日 lcw vs axelsen
兩場4強應該都幾精彩

回覆 引用 TOP

雖然差仔輸左,不過佢真係打得好,狀態好fit!有些主動失誤,如果吳係有機會贏艾素臣。
是至今為止最精彩的一場男單搶攻戰。

回覆 引用 TOP

石頭拿唔倒第一局,第二局打到冇咩心機,拿督又入決賽

回覆 引用 TOP

中國新一批真係唔掂,連老將都打唔贏

引用:
原帖由 ccl80 於 2017-9-23 13:40 發表

中國新一批真係唔掂,連老將都打唔贏
lcw好fit,ld 都未必贏到佢,今屆japan open來講。佢打早,石頭又放吳到佢幾多,剛剛見佢啲各種波都得,所以聽日同丹麥仔有得打,只要策略得,可以贏。吳通morten frost真係黑住佢,一執包袱佢就上晒火?

引用:
原帖由 kbfighter689 於 2017-9-23 02:50 PM 發表

lcw好fit,ld 都未必贏到佢,今屆japan open來講。佢打早,石頭又放吳到佢幾多,剛剛見佢啲各種波都得,所以聽日同丹麥仔有得打,只要策略得,可以贏。吳通morten frost真係黑住佢,一執包袱佢就上晒火?
中國新一代,攻擊力弱,只靠防反同控球人,石仔,威哥,喬斌,廣東王都接唔到班

回覆 引用 TOP

拿督啲跳殺仲係好有力量,真係勁; 艾素臣聽日都幾難打,不過今日贏咗太極虎之後下星期世界排名應該可以登頂

引用:
原帖由 louisrommel 於 2017-9-23 16:20 發表

拿督啲跳殺仲係好有力量,真係勁; 艾素臣聽日都幾難打,不過今日贏咗太極虎之後下星期世界排名應該可以登頂
主觀上lcw狀態好fit,有力一戰!客觀上axelsen非常強悍,是一場六四的比賽,lcw是四。挨到3局 lcw有機會贏~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kbfighter689 於 2017-9-23 06:11 PM 發表
主觀上lcw狀態好fit,有力一戰!客觀上axelsen非常強悍,是一場六四的比賽,lcw是四。挨到3局 lcw有機會贏~
打3局lcw會唔會體力下降頂唔住

引用:
原帖由 louisrommel 於 2017-9-23 18:58 發表

打3局lcw會唔會體力下降頂唔住
艾素臣的打法同佢鬥速度是自尋死路,佢的網前又係好強,惟一見佢失誤較多的位是反手後場頭頂殺直線,出界%非常高。其它位簡直是滴水不漏!他的失誤在體力下坡時才出現,可惜今次比賽所有對手在他體力下坡前已被收皮。lcw 要贏非常難,但不等於冇可能,有林丹咁精準的調動能力先可以捱2局,等佢殘殘地第三局收佢皮。另外,女單肥嬌的打法有望克制馬林,大陸今次靠晒佢~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kbfighter689 於 2017-9-23 07:22 PM 發表
艾素臣的打法同佢鬥速度是自尋死路,佢的網前又係好強,惟一見佢失誤較多的位是反手後場頭頂殺直線,出界%非常高。其它位簡直是滴水不漏!他的失誤在體力下坡時才出現,可惜今次比賽所有對手在他體力下坡前已被收皮。 ...
其實今日第一局輸到12:17我都諗住lcw可能會輸,估唔倒石頭咁都放生咗佢,第二局佢好有信心,差不多咩波都有; 女單我想睇呢期當紅啲奧原希望,可惜佢又受傷退賽; 另外,日本主場3個雙打項目都入倒決賽都算係咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]