註冊 登入

[考牌] 各位學車用左幾錢?

各位學車用左幾錢? E-mail 此主題給朋友

如題,我搵駕校學車,考兩次合格
前後用左萬五蚊左右

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 577

1. 4千蚊樓下
2. 4千至6千蚊
3. 6千至8千蚊
4. 8千至1萬
5. 1萬至1.2萬
6. 1.2萬至1.4萬
7. 1.4萬至1.6萬
8. 1.6萬至1.8萬
9. 1.8萬至2萬
10. 2萬至2.2萬
11. 2.2萬至2.4萬
12. 2.4萬至2.6萬
13. 2.6萬至2.8萬
14. 2.8萬至3萬
15. 3萬以上
8k

回覆 引用 TOP

我都係2次,加埋一萬

回覆 引用 TOP

今年3月學$8400

回覆 引用 TOP

雖然1 take pass,但補鐘多,洗左萬八左右。

P.s. hksm

引用:
原帖由 zerickL 於 2017-9-29 10:30 PM 發表

雖然1 take pass,但補鐘多,洗左萬八左右。

P.s. hksm
嘩..你在外面真係補咗唔少鐘喎..

引用:
原帖由 莫等待 於 2017-9-30 12:17 AM 發表

嘩..你在外面真係補咗唔少鐘喎..
係。

有人話駕院差唔多兩皮係好膠。

但其實如果肥佬,重考就算考街都有機會過兩皮,所以我1 take都唔算蝕。

引用:
原帖由 zerickL 於 2017-9-30 12:26 AM 發表

係。

有人話駕院差唔多兩皮係好膠。

但其實如果肥佬,重考就算考街都有機會過兩皮,所以我1 take都唔算蝕。
街啲師傅衰過駕院都大把, 其實報駕再出去補鐘都算唔差既選擇. 始終駕院唔敢太離普....

2take pass

一開頭撞到個垃圾師傅 上左6堂走人 計補鐘 2100$
跟著先係真真正正上堂 前後都上左3,40個45分鍾  萬4到
夾埋萬6

如果好彩D唔撞到件垃圾 或者可以省番個2千蚊
所以咁多位最好搵朋友介紹

引用:
原帖由 莫等待 於 2017-9-30 01:46 AM 發表

街啲師傅衰過駕院都大把, 其實報駕再出去補鐘都算唔差既選擇. 始終駕院唔敢太離普....
傻啦,沒有最差,只有更差。

我見訓交、打機個班,主要都係個樣後生個批。
老個批差極最多都係聽收音機、串咀。

搵駕院唯一最唔洗驚係佢唔會考個日走左去,有啲街師傅係考個日會失蹤。

離唔離譜就要睇你個人接受程度啦,好似我個師傅,我就覺得極離譜。

萬五蚊左右,HKSM,2 takes pass

回覆 引用 TOP

萬五

回覆 引用 TOP

12年考…學30小時…7000元

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zerickL 於 2017-9-30 07:25 AM 發表

傻啦,沒有最差,只有更差。

我見訓交、打機個班,主要都係個樣後生個批。
老個批差極最多都係聽收音機、串咀。

搵駕院唯一最唔洗驚係佢唔會考個日走左去,有啲街師傅係考個日會失蹤。

離唔離譜就要睇你 ...
你師傅叫乜嘢名, 可唔可以講嚟聽下, 等我哋小心d,  唔好中伏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbff9ac286184a 於 2017-9-30 03:52 AM 發表

2take pass

一開頭撞到個垃圾師傅 上左6堂走人 計補鐘 2100$
跟著先係真真正正上堂 前後都上左3,40個45分鍾  萬4到
夾埋萬6

如果好彩D唔撞到件垃圾 或者可以省番個2千蚊
所以咁多位最好搵朋友介紹
無朋友介紹,咁就真係要撞彩喇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。