• 瀏覽: 76,462
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-10-9 10:45 PM 發表

會唔會將中國版及廣東版重新整合,

一個係專放遊記的,另一個就專係for問題及討論的。

分唔分廣東版我個人認為其實唔分都可以的。
個人觀點,一路睇各位香討網民係呢版既使用習慣,分子版未必受觀迎,嘻嘻。

熱賣及精選
引用:
原帖由 CV16LN 於 10-10-2017 08:49 發表

個人觀點,一路睇各位香討網民係呢版既使用習慣,分子版未必受觀迎,嘻嘻。
認同,不過唔分的話其實同依家又無乜大分別。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-10-10 08:52 AM 發表

係呀,其實開設討論專帖仲好,又唔洗分版

建議開個深廣吃喝玩樂子版
我上深圳踩共享單車兼早午晚dup三次骨去埋大龍焱食個宵夜
都係同旅遊好似冇乜關係
但成個香討又好似冇邊個版適合發放呢類資訊

引用:
原帖由 asoneastwo 於 2017-10-8 07:00 PM 發表

板主首先應該將問問題轉番哂去子板,而家呢道變左咩支付寶,開戶口板,點會有人肯開正常post,遊記
認同,之前某人話返深圳開銀行戶口算係旅遊嘅一種,笑咗出嚟

開子版感覺上較清晰,但相信主版仍然會有不少各式各樣的發問題和不相關的討論,版主們相對要付出多點時間處理版務(移貼)。如版主們沒法騰出足夠時間處理版務,就用分類形式好了,反正香討有過濾主題分類的功能。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-10-10 08:52 AM 發表

話可未完有人問深圳烤全羊,嘻嘻。

引用:
原帖由 CV16LN 於 10-10-2017 14:14 發表

話可未完有人問深圳烤全羊,嘻嘻。
所以,我寧願係遊記一版,問答與討論就另一版;
反而就唔好分全國定廣東省喇!

啲柒頭個個飯來張口,自己唔扒文就開題目問,搞到日日都話深圳開戶、電話實名,煩到死。

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 10-10-2017 17:55 發表

啲柒頭個個飯來張口,自己唔扒文就開題目問,搞到日日都話深圳開戶、電話實名,煩到死。
有人話爬過,不過怕啲資料唔UPDATE所以照開POST文。但問嘅問題爬文係完全有之餘仲唔會OUTDATED的囉!

我覺得遊記可以放主版,問廣東問題去返廣東版好D,成日有日搞唔清兩者分別
另外呢排咁鬼多銀行電話wechat支付寶開戶,仲有時不時都有嘅駕照,不如整個專區放呢D文好過啦
不過,版主得閒做咁多嘢?

版主幾時有回應?
不如搞左個主題分類先啦,易搞啦呱
例如 遊記分享 行程 交通 住宿

其實中國旅遊版相對簡單 學各位說的呢度的帖子不外三種 (1)遊記 (2)深廣吃喝玩樂遊 (3)國內旅遊支援 (銀行開戶/支付寶/交通/酒店問題)開子版的話呢三個就夠了 不過如果樓主唔執法 開幾多子板都係多餘

其實中國咁大 有條件有不同地域分專區 例如華南 華中 華北 東北 西南 西北 疆藏等 雖然以港人旅遊口味 恐怕會偏西南 西北/疆藏帖子居多

不過版主好似著草去了 大家講完一大輪都係得個吉 哈哈

引用:
原帖由 省委書記3 於 11-10-2017 03:13 發表

其實中國旅遊版相對簡單 學各位說的呢度的帖子不外三種 (1)遊記 (2)深廣吃喝玩樂遊 (3)國內旅遊支援 (銀行開戶/支付寶/交通/酒店問題)開子版的話呢三個就夠了 不過如果樓主唔執法 開幾多子板都係多餘

其 ...
分咁多子版其實作用不大。

依家分咗廣東子版,有幾多人真係會入去開帖。

坦白講,開戶嘅其實應係入廣東版,因為佢係喺深圳開戶嘛。

引用:
原帖由 lawmann 於 2017-10-10 10:12 AM 發表

建議開個深廣吃喝玩樂子版
我上深圳踩共享單車兼早午晚dup三次骨去埋大龍焱食個宵夜
都係同旅遊好似冇乜關係
但成個香討又好似冇邊個版適合發放呢類資訊
你好, 其實這類形主題可以在本版發表的, 定性為分享遊記/旅遊資訊也可以.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]