註冊 登入

[其他] 中國版會員意見收集箱

本主題由 呆頭鳥 於 2019-3-7 10:38 PM 提升
甘做好多網友會好驚

熱賣及精選
引用:
原帖由 星之廚二世 於 2017-10-12 09:29 PM 發表

甘做好多網友會好驚
而家又唔係唔俾你地討論開戶口,有咩好驚?
版主已經開咗討論專帖滿足你地,煩請跟版規入專帖

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單

回覆 引用 TOP

好驚驚

回覆 引用 TOP

遲下又有國內電話卡,火車,動車,專帖?只許出遊記?遊記又不用專帖?遊記不亂版面?其它帖就亂版面?

引用:
原帖由 星之廚二世 於 2017-10-12 09:41 PM 發表

遲下又有國內電話卡,火車,動車,專帖?只許出遊記?遊記又不用專帖?遊記不亂版面?其它帖就亂版面?
咁既然版主已經同意開專帖,你意思係想違反版主意思?
講極你都唔明
而家又唔係唔俾你地討論開戶口,只係想你地入專帖,咁版面主題咪唔洗咁多重覆又累贅
已經有好多版友好不滿你地唔爬文但又成日出新帖討論開戶口,差唔多日日都有

你話遊記亂版面,請問第一頁有幾多個帖討論開戶口,又有幾多個帖係遊記呢?

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單
要求版主將開户口帖搬哂番去專帖

回覆 引用 TOP

開支付寶,微信,銀行戶口,電話卡...等等
我覺得其實呢D係屬於資訊性...最好歸類埋一齊
宜家太多人成功開通支付寶又開一個帖...開到微信又開一個帖...
好似發現新大陸咁...開左咪開左lo...唔需要特別慶祝
講真...有D人咪又係用黎方便淘寶
同旅遊根本扯不上關係...所以應該歸類入專帖
咁樣對於真係有需要開呢D野ge人仲方便...唔洗下下追咁多帖...同一個帖入面睇晒

以上個人意見...不喜勿插

建議版主將其他與銀行戶口有關既帖子
按照開帖日期逐一關帖
將銀行戶口討論逐步收納番入專題帖內
制度成立初期
總會引起部份人不滿和不習慣
也會有部份人既利益有所損失
呢方面既壓力也有勞版主承受一下了

回覆 引用 TOP

終於中國版有人理啦
之前長期孤兒仔
中國版人氣都多左好事

引用:
原帖由 小寶寶999 於 12-10-2017 23:51 發表

終於中國版有人理啦
之前長期孤兒仔
中國版人氣都多左好事
因為多咗好多人上嚟問點開戶口

行不改名,坐不改姓,呂小布!
強烈要求版主將開戶POST轉晒過去廣東版。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-10-13 07:39 AM 發表

因為多咗好多人上嚟問點開戶口
同埋點樣開國内手機number,搞到我地手機版果邊静晒

引用:
原帖由 asa2010 於 13-10-2017 07:50 發表

同埋點樣開國内手機number,搞到我地手機版果邊静晒
依個都無乜大問題,睇返日本版一星期都有十幾篇問人用乜SIM卡好。反正我哋嗰邊嘅討論項目深入好多,層次唔同啲嘅!

回覆 引用 TOP

呂兄你又岩喎,手機版果邊好多都係已經玩開內地卡,旅遊版呢邊一般都係問點開,比較毛皮野

引用:
原帖由 asa2010 於 13-10-2017 07:58 發表

呂兄你又岩喎,手機版果邊好多都係已經玩開內地卡,旅遊版呢邊一般都係問點開,比較毛皮野
現階段我都依然認為掟晒依啲咨詢文去廣東版就最合適,文對題又可加人流。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。