註冊 登入

[其他] 中國版會員意見收集箱

本主題由 呆頭鳥 於 2019-3-7 10:38 PM 提升
如果不是近期有開戶熱潮 中國版係好靜架

熱賣及精選
只要互相尊重 其實都不是大問題。因為專帖某程度上 不便於討論的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingsyip 於 2017-10-13 12:39 PM 發表

支持豬兄,我都好鐘意睇你啲游記。?容資料好詳細,令我在計劃自己的行程有好大作用
多謝你

我同你一樣諗法,旅遊版唔應該充斥一堆什麼開戶口/支付問題帖
而家版主開了專帖討論,皆大歡喜
我亦唔覺得入專帖有幾唔方便於討論
好多版都一早分咗專帖討論啦

ps. 版主好有效率,讚

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kane_boy 於 2017-10-12 17:39 發表

有關檢舉已處理了, 謝謝通知.
但其實冇答到究竟子版畀唔畀唔係發問嘅文章

原帖由 RMAK69 於 2014-9-20 02:17 PM 發表
我會建議早一晚搭A11/E11去到機場然後係機場過夜機場有洗手間便利店

因為N11車費太貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星之廚二世 於 13-10-2017 11:56 發表

如果不是近期有開戶熱潮 中國版係好靜架
以我蒲咗喺度兩三年,又唔係靜囉!

同埋你太新了,中國版一向都係「重質唔重量」囉!

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

會否將果幾個銀行貼Lock post?廢事又彈返上泥

引用:
原帖由 c3a10 於 14-10-2017 07:14 發表

會否將果幾個銀行貼Lock post?廢事又彈返上泥
銀行帖lock咗,係版主開嗰個統一帖無鎖。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

學台灣版整個Q&A子版?

回覆 引用 TOP

其實個版名可能要改中國内地或中國大陸。

回覆 引用 TOP

集中左銀行開戶,又到支付寶、微信支付、微信實名等問題,幾時都開埋個專題?

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2017-10-15 08:33 PM 發表

集中左銀行開戶,又到支付寶、微信支付、微信實名等問題,幾時都開埋個專題?
開完電子支付專區之後
跟住又成堆人鳩衝出黎問高鐵野
跟住到機場交通…口岸交通…邊度買機票…邊度訂酒店…

引用:
原帖由 lawmann 於 2017-10-16 08:56 AM 發表

開完電子支付專區之後
跟住又成堆人鳩衝出黎問高鐵野
跟住到機場交通…口岸交通…邊度買機票…邊度訂酒店…
咁買機票訂酒店都算直接同旅遊有關,開銀行戶口,實名認證最多只算間接有關。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。