• 瀏覽: 76,413
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
各位會員:

本版發展有賴各會員的支持, 因此亦十分重視大家的意見.
作為版主, 我們亦希望改善中國版, 為大家提供一個更好的討論環境.
如大家對本版有任何意見, 例如設立專區或分類, 哪怕是一句半句的意見, 也十分歡迎提出.

另一方面, 如有會員有意於本版設立專帖分享資訊, 請與我們聯絡.

另外, 如有需要會員也可以私下PM我們.

中國版版主示

熱賣及精選
本帖隱藏的內容需要積分高於 1000000000000000000000000000000000000000 才可瀏覽

發新貼可以像日本版, 標題可以選綜合資訊,遊記分享等...

冇錯, 而家經常有大量資訊發問或分享。例如支付寶,禁Whatsapp,微信,銀行開戶,用咩電話卡,12306怎樣註冊之類

唔係話廣東省旅遊的帖子要放在廣東版嗎 點解最近呢度咁多同廣東省內旅遊有關的帖子版主都唔執法呢?

小弟既意見:
中國高鐵非常發達,整一個高鐵動車專區,路線,例如系福田站,有咩車去到咩地方等。
經常有人問到中國上網打電話問題,整一個上網通訊專區,講漫遊卡,儲值卡,去邊度買卡等資訊。
系廣東版,整一個廣東交通專區,討論一下返廣東省既交通工具,例如高速船,直通巴士等等既資料

引用:
原帖由 粵X 於 2017-10-5 07:52 AM 發表

小弟既意見:
中國高鐵非常發達,整一個高鐵動車專區,路線,例如系福田站,有咩車去到咩地方等。
經常有人問到中國上網打電話問題,整一個上網通訊專區,講漫遊卡,儲值卡,去邊度買卡等資訊。
系廣東版,整一個廣東 ...
再加個銀行專區專門問上大陸開戶資訊

開銀行  12306 支付寶 電話卡 共享單車  果D 可以歸類 做 生活應用

版主令到呢版變晒廣東省發問區

扮民主

引用:
原帖由 kane_boy 於 2017-10-4 07:26 PM 發表

各位會員:
本版發展有賴各會員的支持, 因此亦十分重視大家的意見.
現在, 我們希望改善中國版, 為大家提供一個更好的討論環境.
如大家對本版有任何意見, 例如設立專區或分類, 哪怕是一句半句的意見, 也十分歡迎提出 ...
呢版以前好多師兄分享下啲遊記,而家變晒咩銀行,支付寶,微信支付帖。其實有人話去深圳開銀行戶口同中國旅遊版有關,咁不如建議版主整治吓呢啲人嘅歪風,重新整理版規。好讓多啲正常發帖等大家分享下

引用:
原帖由 tongchunyu 於 2017-10-5 01:08 PM 發表

呢版以前好多師兄分享下啲遊記,而家變晒咩銀行,支付寶,微信支付帖。其實有人話去深圳開銀行戶口同中國旅遊版有關,咁不如建議版主整治吓呢啲人嘅歪風,重新整理版規。好讓多啲正常發帖等大家分享下
支持,開銀行戶口也是旅遊了現在

引用:
原帖由 tongchunyu 於 2017-10-5 01:08 PM 發表

支持

引用:
原帖由 粵X 於 2017-10-5 07:52 AM 發表

小弟既意見:
系廣東版,整一個廣東 ...
興趣交流區有鐵路討論版區,當中亦有中國鐵路討論或分享的帖
手提討論區內亦有網絡供應商版區,內有內地智值卡綜合討論區
只是有些會員不好好善用論壇提供的資訊,而不去瀏覽其他版區
其實版主你提出的意見也有道理,反而我覺得資版要改善中國旅遊版,真係要先處理一些本來應該係子版區廣東旅遊發問的問題或主題,先移到子版廣東旅遊,亦在子版區內加入一些本帖版主所提出的建議的討論子版區
主版區內主力改造為中國旅遊分享或查詢一些旅遊相關的問題
不過我個人覺得,旅遊相關的範疇真的得多,希望資版你能夠好好撐握

引用:
原帖由 省委書記3 於 2017-10-5 04:12 AM 發表

唔係話廣東省旅遊的帖子要放在廣東版嗎 點解最近呢度咁多同廣東省內旅遊有關的帖子版主都唔執法呢?
書記兄,給些時間予這位版主,這位資深版主剛過來管理不久,開這個主題給我們發表意見,已經係一個好開始

主題標籤 #中國
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]