• 瀏覽: 76,822
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lawmann 於 2017-10-16 08:56 AM 發表

開完電子支付專區之後
跟住又成堆人鳩衝出黎問高鐵野
跟住到機場交通…口岸交通…邊度買機票…邊度訂酒店…
會員你好, 有關開戶口帖的問題, 版主認為與旅遊並沒有直接關係.
但討論人數眾多, 為了方便會員, 我們酌情容許會員在本版進行相關討論. 但只能在專帖內進行.
如有問題或意見歡迎提出, 謝謝.
引用:
原帖由 tce 於 2017-10-14 04:01 AM 發表

但其實冇答到究竟子版畀唔畀唔係發問嘅文章
現時子版只接受發問性質主題.

熱賣及精選
引用:
原帖由 kane_boy 於 2017-10-16 06:31 PM 發表

會員你好, 有關開戶口帖的問題, 版主認為與旅遊並沒有直接關係.
但討論人數眾多, 為了方便會員, 我們酌情容許會員在本版進行相關討論. 但只能在專帖內進行.

現時子版只接受 ...
多謝

間中會有一兩個發問主題問深圳機場來回關口、附近住宿、點樣搭交通工具,可否考慮在子版"廣東版"內開設一個相關的專區

引用:
原帖由 kane_boy 於 2017-10-16 06:31 PM 發表

現時子版只接受 ...
版主你好
有少少意見
部份常見討論題目例如高鐵、電子支付、共享單車、長途交通etc
或者可以參考其他版區做法
交比個別會員成立專區及跟進
比較general既資訊可於第一帖內隨時更新
樓主也容易引導有問題想問既會員
翻查專區內已有既資料

呢個都變咗吹水區

引用:
原帖由 焦急一號 於 2017-10-17 04:04 AM 發表
呢個都變咗吹水區
我們會視情況處理. 謝謝.
引用:
原帖由 orb-01 於 2017-10-16 06:50 PM 發表
間中會有一兩個發問主題問深圳機場來回關口、附近住宿、點樣搭交通工具,可否考慮在子版"廣東版"內開設一個相關的專區
你好, 多謝意見.
我認為可歸類做廣東旅遊常見問題.
如設立一個資訊形式主題(即#1便包含相關資訊)將會更好. 日後去廣東的人也可直接參考此帖.
但設立這類形專區涉及分享資訊, 可能需要各會員協助. 否則只設立一個專區的意義也不大.
引用:
原帖由 lawmann 於 2017-10-16 06:50 PM 發表

版主你好
有少少意見
部份常見討論題目例如高鐵、電子支付、共享單車、長途交通etc
或者可以參考其他版區做法
交比個別會員成立專區及跟進
比較general既資訊可於第一帖內隨時更新
樓主也容易引導有問題想問既會員
...
這是我之前所講, 這是無任歡迎的.
如有會員有意設立專區, 分享資訊, 請即與我們聯絡作出安排.

引用:
原帖由 kane_boy 於 2017-10-17 10:23 PM 發表

我們會視情況處理. 謝謝.

你好, 多謝意見.
我認為可歸類做廣東旅遊常見問題.
如設立一個資訊形式主題(即#1便包含相關資訊)將會更好. 日後去廣東的人也可直接參考此帖.
但設立這類形專區涉及分享資訊, 可 ...
所以我意見都係歸類到廣東版內

我都同意放心比會員自己開專區去幫人,定時UPDATE資訊,#1就新手要知既野先

btw,中國版大搞?三位版主
平生所見

我見廣東版改名為中國旅遊Q&A
以後全部問題post都放入去?有冇咩準則?

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2017-10-22 12:34 發表

我見廣東版改名為中國旅遊Q&A
以後全部問題post都放入去?有冇咩準則?
會員您好,子版更改名稱後,現在開始所有關於中國旅遊疑問都要在子版發問。
另外版主見主版有比較多主題是關於 <微信支付和支付寶> <網上訂火車票或高鐵票> <中國電話咭和數據咭>,所以會在子版開設上面有關3個專帖,如果有會員有興趣開設上面3個主題專帖其中一個,請在今天18:00前pm版主申請,如果有疑問可以在版面或pm版主查詢,多謝。

今次又有新野,賣深圳商場廣告都無人理

版主: 己處理

引用:
原帖由 kane_boy 於 2017-10-4 07:26 PM 發表

各位會員:

本版發展有賴各會員的支持, 因此亦十分重視大家的意見.
作為版主, 我們亦希望改善中國版, 為大家提供一個更好的討論環境.
如大家對本版有任何意見, 例如設立專區或分類, 哪怕是一句半句的意見, 也十分 ...
能否開一個招伴版,令遊記和招伴可隔離

懷疑網友發表失實言論
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27239910
呢位ching多次發表失實言論,老屈香港人,要求版主禁止此人發言,否則討論區會變成創作版

引用:
原帖由 tce 於 2018-2-12 07:59 PM 發表

懷疑網友發表失實言論
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27239910
呢位ching多次發表失實言論,老屈香港人,要求版主禁止此人發言,否則討論區會變成創作版
禁得佢幾多,轉頭又開個分身再作過,冇眼睇。

又嚟,今次仲加入老屈香港人情節
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27248789

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]