• 瀏覽: 5,311
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
一人一個cheap精同事分享

有位男同事,成日屈人請食飯,喜歡r同事野食,不停講自己冇錢,見到咩都r,只要唔洗自己錢!見到某中心俾有需要人士食特價飯,就去食!用盡同事資源

熱賣及精選
剛畢業之後第2份工, 公司有D餅乾同杯麵比同事OT食, 有位新男同事入職問係咪唔洗錢, 佢日日lunch就拎來食當lunch食, 果個月好快無晒admin就好快知咩事

對上份工公司包伙食, 平時有剩飯餸係清潔阿姐包返去, 年頭公司無花紅, 某男同事即刻包2盒飯返去比佢&女友晚餐~

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-10-22 05:36 PM 發表

剛畢業之後第2份工, 公司有D餅乾同杯麵比同事OT食, 有位新男同事入職問係咪唔洗錢, 佢日日lunch就拎來食當lunch食, 果個月好快無晒admin就好快知咩事

對上份工公司包伙食, 平時有剩飯餸係清潔阿姐包返去, 年 ...
包飯比女友晚餐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 234282 於 2017-10-22 07:55 PM 發表

樓主就係cheap精同事,出埋帖潻!
x2

是非精

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 234282 於 2017-10-22 07:55 PM 發表

x3

回覆 引用 TOP

引用:

x 4

我都係新手,見升唱升,見跌改唱跌,唔識答里,唔識分析,幫唔到里!

12年3月27: W1出假黃金XX, 8月1日股票見抵儲貨. 嘻嘻, 買銀信鵝!!! 2013年4月見頂, 5,6月回, 升L到10月牛3頂之後食蕉.

回覆 引用 TOP

引用:

X 5

回覆 引用 TOP

LUNCH成日話唔夠錢,借完又唔還

回覆 引用 TOP

越古寒既人先儲到錢, 有幾多可豪既人會有錢剩.
不過講到食Q晒共家野就大過份了

回覆 引用 TOP

以前有個女同事,成日話手痛不會落街拎野,大圍食完野,例派出去要買野

回覆 引用 TOP

引用:

X6

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KMS1000 於 2017-10-22 04:29 PM 發表

一人一個cheap精同事分享

有位男同事,成日屈人請食飯,喜歡r同事野食,不停講自己冇錢,見到咩都r,只要唔洗自己錢!見到某中心俾有需要人士食特價飯,就去食!用盡同事資源
我公司有個靚女sales, 每日早餐都會打俾唔同男同事,幫佢買早餐,之後男同事問佢都唔會俾錢。 Lunch 去見客會叫客請食飯,唔知算唔算 cheap精呢?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-10-22 05:36 PM 發表

對上份工公司包伙食, 平時有剩飯餸係清潔阿姐包返去, 年 ...
咁真係好cheap

Some Some = Handsome
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]