• 瀏覽: 330,034
  • 回覆: 831
  • 追帖: 267
thanks for sharing...

回覆 引用 TOP

上星期去了jins 尾日去只配了17000 防藍光25%'而且包半年兩換。 不過昨晚髮廊噴霧噴花了 很多小點 心痛 才幾天

我係白色英雄

回覆 引用 TOP

他們防藍光40% 變色要七天。。。 藍光(25/40同價)加五千 變色5000

我係白色英雄

回覆 引用 TOP

實用post, 抵讚!金子👍🏽👍🏽

喜愛自駕遊,就是喜歡無拘無束的感覺。
多點留意身邊的事物,美好的東西就會隨時出現。
更多照片在:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nightporter 於 2017-10-22 07:35 PM 發表

😄其實日本鋪頭d款都modern,間間大同小異,想質量好d就搵made in Japan嗰啲啦。建議搵間近你酒店,配同攞都方便。我會建議去ALook睇吓先,多d牌子選擇
好呀!多謝師兄推介

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nightporter 於 2017-10-22 11:49 PM 發表

如果一般近視眼鏡,價錢無分別,要配全視線,即係變色,就加幾千yen。但深近視建議加多幾千配1.74,鏡片薄d,透光好d, 加埋都係萬幾yen,大概1000左右或有找(呢個係Jins, Alook嗰啲價)。
謝解答,我都用開1.74返唔到轉頭,香港在眼x88配要加埋變色貴到飛起。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2017-10-22 09:15 PM 發表

真係無諗過會平過香港
平很多

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nightporter 於 2017-10-22 09:22 PM 發表

如果Jins滿意,Zoff都係差不多。10日夠啦,我上次都係6日配起。但注意呢D連鎖的漸進鏡都係一般級數,唔好有太高要求。唔知師兄有無帶開漸進?
第一天不計,zoff要4天

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....

回覆 引用 TOP

散光300度到,7日內拎唔拎到?

貴價眼鏡連鎖仲有間obj, 不過obj 配鏡好似要成個星期。 我淨係係金子同zoff配過, 白山好似都耐。

回覆 引用 TOP

我在日本配過眼鏡,有國語服務員,唔識日文都配到

回覆 引用 TOP

我配過眼鏡兩次,有貨是25分鐘,冇貨是7天,hoya最新型號30000曰圓兩副約港元2100

回覆 引用 TOP

黎緊會去5日 想問200-300度近視 配變色
係唔係唔夠時間 無可能等到😭

引用:
原帖由 nightporter 於 2017-10-22 04:51 PM 發表

間中喺度見到有朋友問日本配眼鏡啲嘢,由最初我都唔識到而家呢幾年都配咗差不多十副,由近視鏡帶到漸進鏡,不如分享吓啲經驗等有興趣去日本配眼鏡嘅朋友有啲࠯ ...
Ching, 謝謝分享,想問東京哪間可以寄回香港?我問過金子,JINS, ALOOK 及 Zoff 也說沒有。我上月因為要一個星期,所以配不到,我12月經過,可寄香港就方便很多!

引用:
原帖由 ape023 於 2017-10-23 05:44 AM 發表

黎緊會去5日 想問200-300度近視 配變色
係唔係唔夠時間 無可能等到😭
變色要加工多是一星期,正常日本鏡片已經是uv400,有錯請更正,謝謝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]