• 瀏覽: 193,296
  • 回覆: 1,964
  • 追帖: 38
本主題由 呆頭鳥 於 2020-6-19 09:13 PM 提升
致各會員:

有關網上訂火車票 高鐵票或火車 高鐵的問題, 請集中在此帖討論.

嚴禁於本帖吹水或討論與網上訂火車票 高鐵票 火車 高鐵問題無關的話題,違規者可被扣分甚至禁言,多謝合作。

中國版版主示

回覆 引用 TOP

如何注銷12306手機app帳户?

引用:
原帖由 tongchunyu 於 2017-10-24 11:47 AM 發表

如何注銷12306手機app帳户?
要去車站核檢窗口,同職員講取消戶口就ok

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2017-10-24 12:25 PM 發表

唔知深圳北站A1廳18號窗辦唔辦理戶口取消,嘻嘻。

引用:
原帖由 CV16LN 於 24-10-2017 12:47 發表

唔知深圳北站A1廳18號窗辦唔辦理戶口取消,嘻嘻。
各火車站均可辦理。

利申:試過喺福田站售票窗辦過注銷戶口。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2017-10-24 12:25 PM 發表

謝謝豬兄

回覆 引用 TOP

請問各位師兄 已註冊12306帳號後 還要不要到內地高鐵認証身份訊息 謝謝

普鐡站都可以

回覆 引用 TOP

謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yahoochuen 於 2017-10-25 02:11 PM 發表

請問各位師兄 已註冊12306帳號後 還要不要到內地高鐵認証身份訊息 謝謝
唔一定係高鐵站,普鐵站都得,不過最好都係深圳既大站搞,唔好去平湖啊,嘻嘻。

引用:
原帖由 CV16LN 於 25-10-2017 19:00 發表

唔一定係高鐵站,普鐵站都得,不過最好都係深圳既大站搞,唔好去平湖啊,嘻嘻。
拎回鄉證嘅最好喺返深圳大站搞。

隔離有版友喺汕尾搞都出事,最終返深圳辦。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-10-25 08:36 PM 發表

拎回鄉證嘅最好喺返深圳大站搞。

隔離有版友喺汕尾搞都出事,最終返深圳辦。
始終係深圳某幾個站既職員熟HXZ多啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-10-25 07:00 PM 發表

因為平湖站太山旮旯?
定係學某人話齋:下下要計盡時間去搭?
照計深圳去平湖,應該唔洗上12306買定咁誇張

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2017-10-25 09:12 PM 發表

因為平湖站太山旮旯?
因為有人話平湖站太山旮旯啦,所以我建議搞12306實名驗證都係去深圳北,深圳同福田會好啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞亞豬 於 25-10-2017 21:12 發表

因為平湖站太山旮旯?
當日當次的話,唔買定一陣又話半個鐘飛咗幾班車走...

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中國 #高鐵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]