• 瀏覽: 313,449
  • 回覆: 1,775
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-4-29 12:29 PM 合併
引用:
原帖由 深圳港農 於 2021-2-28 10:04 PM 發表

係!國內wechat pay 要實名認證兼綁定大陸銀行卡。
疫情爆發前中銀可以幫客喺香港開大陸銀行戶口。
而家都可以,我老婆啱啱申請左

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 7CoOl6 於 2021-2-28 10:08 PM 發表

而家都可以,我老婆啱啱申請左
香港wechat pay 綁中銀大灣區戶口係咪在大6都ok 用得? 如果係就唔駛download 大6版用?

引用:
原帖由 SiuBoCat 於 2021-3-1 06:55 PM 發表

香港wechat pay 綁中銀大灣區戶口係咪在大6都ok 用得? 如果係就唔駛download 大6版用?
比你咁講, 今日就試咗,
原來大陸Wechat 可以加香港銀行或信用卡
而香港WeChat 亦可加大陸銀行戶口或信用卡
好方便...我而家香港wechat 可以比人仔了

請問各位 大陸現在仲有冇一卡兩號 (主:大陸 副:香港) 我係大陸中移動網頁搵唔到

引用:
原帖由 盜千心 於 2021-3-12 01:23 PM 發表

請問各位 大陸現在仲有冇一卡兩號 (主:大陸 副:香港) 我係大陸中移動網頁搵唔到
剛剛去咗鴨寮街一檔問,話未有貨,唔知係一間定全部冇

需要在上海隔離。我要買一台平板電腦。最好看youtube ..但沒有vpn
我應該購買iPad還是三星?我擔心三星的谷歌Play商店在中國被禁止.

我看到一些數據卡免翻牆?(e.g鴨聊佳). 我應該買哪一個?多大數據?

對不起,我很無知.

鴨聊佳最多只係8GB定10GB, 要大數據就去聯通官網再50GB(4XX)同100GB(7XX) , 如果但用量都係鴨聊佳好D
VPN可以考慮下機場,通常20RMB就要200GB左右,抵好多. 但VPN始終要用wifi或4G, 你酒店既wifi亦未必好.

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2021-4-9 11:05 AM 發表

鴨聊佳最多只係8GB定10GB, 要大數據就去聯通官網再50GB(4XX)同100GB(7XX) , 如果但用量都係鴨聊佳好D
VPN可以考慮下機場,通常20RMB就要200GB左右,抵好多. 但VPN始終要用wifi或4G, 你酒店既wifi亦未必好.
非常感謝。我去了幾家商店。他們都缺鴨聊佳貨了。一位店主說,他損失了幾千$,因為邊境封閉而需求下降,這些卡已過期

終於找到一張30天的6G卡..

請問這卡還能用嗎?

附件

mmexport02fe17d41f81e5301a80dd2cd25f1a0a.jpeg(32.61 KB)

2021-4-20 10:04 PM

引用:
原帖由 homan5hk 於 2021-4-20 10:04 PM 發表

請問這卡還能用嗎?
上年買的.還沒開通

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]