• 瀏覽: 313,327
  • 回覆: 51
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-4-29 12:29 PM 合併
部機只用到3G你就千期唔好買中移卡,否則上到去只可用2G。你都係買聯通卡吧

熱賣及精選
引用:
原帖由 大大大1 於 2017-12-10 10:18 AM 發表

想請教吓,如在省外或離開深圳,是否買流量包上網會比用話費上網平,小第現用緊聯通,掂先可以買到流量包,唔該先。
一般情況下買流量包會平d, 但亦視乎你用量同張卡本身個收費計劃係點。流量包可以在網上營業廳買到,或者用code 買

引用:
原帖由 南野秀一同學 於 2017-12-12 04:52 PM 發表

你好~我想問我只係想買個大陸電話號碼用來在香港注冊帳號使用(用來收訊息) ?  

一卡兩號那些卡可以用嗎? 現在一定要實名認証嗎 ? 如果在深水步買的一卡兩號卡是不是不用實名認証?

謝謝!
深水埗有得賣一卡兩號可以微信實名認証。

引用:
原帖由 南野秀一同學 於 2017-12-12 07:48 PM 發表

不實名認証能用嗎? 謝謝
若你要用大陸電話號碼或用大陸出的上網卡,無可避免要實名,當然,亦有人賣用他人名實了名的卡啦

引用:
原帖由 牛子 於 2017-12-13 04:20 PM 發表

各位師兄, 請問知唔知港島區有無店鋪有賣可以實名認證GE內地電話卡? 只係想有張最簡單ge卡, 用嚟收銀行sms, 唔該哂
聯通各大門市。建議先打電話問下有沒有貨先

引用:
原帖由 craiglam 於 2018-1-4 05:26 PM 發表

純粹分享, 今日去左羅湖聯通營業廳, 拎左飛想買日租卡話無貨, 叫我去出面買

之後係附近行左陣去左間細店, 買左RMB 150, 0月租, 來電6元, 最後結餘仲剩RMB 4x元, 
細鋪實埋名, 張卡本身已經開4G+漫遊, 香港收 ...
你呢張一年後會收返6元月租,即係要12元1個月

引用:
原帖由 ken2003 於 2018-1-7 04:32 PM 發表

有無人知嘉沃出的一卡兩號,中國號係咪170、171開頭的?謝謝。
嘉沃其實係乜台黎,佢又唔係虛似運營商,實名其實資料係俾左邊個?

引用:
原帖由 k20031102 於 2018-1-8 08:53 AM 發表

佢係用聯通,我估佢係用一卡雙號流量日租卡重新包裝
咁實名係點做?回鄉証係網上攪唔到,但佢又可以用微信開通嘅?咁其實D個人資料又去左邊?

好奇啫,與擔心同理佢運作與我無關。不過確實mnvo又無呢間野,用回鄉卡又可透過微信開卡又真係好好奇

引用:
原帖由 hee95566760 於 2018-1-13 10:38 AM 發表

我張係新卡...係咪要激活左張卡, 先可以實名 ???
張卡未實名係激活唔到嘅。如果你係鴨記買,佢應該有同你講要上深圳實名後先可以用到

引用:
原帖由 terryforce 於 2018-1-15 01:21 PM 發表

https://www.cuniq.com/freeOpen?country=hk&productId=4dbdb3b0bad011e5a24500006f08d3bd
要留意長用的話,合約期完左之後,到時收費冇人知。

引用:
原帖由 pippen_jordan 於 2018-1-26 03:26 PM 發表

咁,請問老婆開了實名認證電話卡,她在支付寶或微信入面掛勾的銀行,可以是以我名開的大陸銀行戶口?

謝謝師兄指點
不可。電話其實是誰人的名毫無重要,要用支付寶是要支付寳實名資料與銀行戶口的資料一樣才可

引用:
原帖由 gekun 於 2018-1-26 08:25 PM 發表

應該可以喎,入返你既銀行戶口及登記電話,不過變咗喺用你個名實名。這情況下其實你老婆唔需要開電話及銀行戶口。
除非佢太太的支付寶個名根本就係丈夫個名,否則係綁定唔到的。如果支付寶個名根本係丈夫的名,個支付寶戶口就唔算係佢太太啦,最多咪係個戶口名字是丈夫,實際使用的是太太

引用:
原帖由 諾愛兒 於 2018-1-27 02:21 PM 發表

剛剛在鴨記買了嘉沃電訊卡
請教如何在香港做實名認證?
我在weixin上傳資料, 但回覆:
"正面免冠照必須當場拍攝上傳,不得以現拍好的免冠照代替,請重新拍照上傳"

尋求指引thanks

你用証件相上傳?佢要用手機影即影大頭相上傳

引用:
原帖由 一時時 於 2018-2-22 02:43 PM 發表

想問現在一個月不定期回內地工作是什麼卡好
看不明白現在的3日/7日....
因為想要長期固定的電話號碼,而且是可以網上(微信)
經常返內地可以同羅湖口岸的聯通營業廳買一張日租卡。有中國電話號碼及上網之用,不過要受牆內所困

主題標籤 #中國
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]