• 瀏覽: 308,430
  • 回覆: 1,766
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-4-20 10:39 PM 合併
致各會員:

有關中國電話咭或數據咭的問題, 請集中在此帖討論.

嚴禁於本帖吹水或討論與中國電話咭或數據咭無關的話題,違規者可被扣分甚至禁言,多謝合作。

中國版版主示

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
想問問,小弟用緊3G機(無4G)
問過中國移動果張,佢話只用到4G
係咪得中聯通用到3G?

部機只用到3G你就千期唔好買中移卡,否則上到去只可用2G。你都係買聯通卡吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fingerROLL 於 2017-10-23 09:19 PM 發表

想問問,小弟用緊3G機(無4G)
問過中國移動果張,佢話只用到4G
係咪得中聯通用到3G?
中移動冇香港用開嘅3G
所以只有聯通

引用:
原帖由 焦急一號 於 2017-10-23 09:47 PM 發表

中移動冇香港用開嘅3G
所以只有聯通
難怪...之前用中移4G...響大陸經常一跌就跌落2G...重要N耐都升唔番4G...

...........
引用:
原帖由 聰明人一個 於 2017-10-23 11:37 PM 發表

難怪...之前用中移4G...響大陸經常一跌就跌落2G...重要N耐都升唔番4G...
仲有你部機支唔支援中移動嘅4G

引用:
原帖由 焦急一號 於 2017-10-23 11:42 PM 發表

仲有你部機支唔支援中移動嘅4G
支援...但前排響柳州...上上下網跌左落2G...廢到連百度地圖都search唔倒...

...........
引用:
原帖由 聰明人一個 於 2017-10-23 11:46 PM 發表

支援...但前排響柳州...上上下網跌左落2G...廢到連百度地圖都search唔倒...
應該有2.5G

回覆 引用 TOP

唔好意思....聯通係咪即係買呢張
我見佢寫4G....最緊要係3G機用到上到網

引用:
原帖由 fingerROLL 於 2017-10-24 12:33 PM 發表

唔好意思....聯通係咪即係買呢張
我見佢寫4G....最緊要係3G機用到上到網
https://holland.pk/j9qkxf5z
諗住買來有乜用途?唔同用途唔同建議。

呢張係中國聯通香港出既。

引用:
原帖由 聰明人一個 於 2017-10-23 11:46 PM 發表

所以建議一張移動加一張聯通可能會好少少。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-10-24 12:44 PM 發表

諗住買來有乜用途?唔同用途唔同建議。

呢張係中國聯通香港出既。
我純粹用黎聯絡同腥下相慢唔緊要, 最緊要張卡部3G電話用到

引用:
原帖由 fingerROLL 於 24-10-2017 14:55 發表

咁不如用自由鳥吧,10/日,行中國聯通,3G/4G網絡,你手機實SUPPORT。
只係不能打電話,WHATSAPP/FACEBOOK絕無問題。

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 fingerROLL 於 2017-10-24 02:55 PM 發表

長用定短期?廣東省內定係成個內地?

其實只係去北京旅行5日

主題標籤 #中國
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]