• 瀏覽: 308,431
  • 回覆: 1,766
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-4-20 10:39 PM 合併
引用:
原帖由 焦急一號 於 2017-10-26 14:45 發表

聯通嘅頻譜common啲
所以大部份手機可用
yes, i choose Unicom

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2017-10-25 23:51 發表

如果去雲南8日呢? 中移定聯通卡好, 我用asus zenefone 3
thanks~
UMTS/WCDMA/LTE/TDD-LTE/FDD-LTE
Data Rate:
DC-HSPA+: 上傳 5.76 / 下載 42 Mbps
LTE Cat6:UL 50 / DL 300 Mbps
TW/JP/HK version:
3G:
WCDMA: Band: 1/2/5/6/8/19
4G:
FDD: Band: 1/2/3/5/7/8/18/19/26/28
TD: Band: 38/39/40/41
ASUS phone 4G/LTE band compatibility varies by region. Please check compatibility with local carriers If intending to use your ASUS phone outside the original purchase region.
DL Cat.12/13, UL Cat.11 speed vary with the mobile operator and regions. 4G LTE is supported in specific countries/regions only.

https://www.asus.com/hk/Phone/ZenFone-3-ZE552KL/specifications/

回覆 引用 TOP

想用ipad mini3 wifi+cellular大陸旅行上網, 是否中移或聯通的電話數據卡都可用上網?

引用:
原帖由 marin_m 於 2017-11-9 01:37 PM 發表

想用ipad mini3 wifi+cellular大陸旅行上網, 是否中移或聯通的電話數據卡都可用上網?
移動……唔得

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-11-9 09:18 PM 發表

移動……唔得
想問羅湖邊到可以上到中移動NO., 踗住長用的, THX

引用:
原帖由 Ktt668 於 2017-11-12 07:52 PM 發表

深圳個邊我幫襯聯通,所以移動唔知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ktt668 於 2017-11-12 19:52 發表

我果張叫"8元4G飛享日租卡",係充值卡,唔知岩唔岩你駛。羅湖一出關口直行,左右兩旁有好多細counter寫住可以出到中移動卡。畀錢買左佢會叫你即場插卡試下有無signal,有既話就行返轉頭去電梯底(賣卡畀你個人會指你點去),有個賣甚麼旅行套票之類既舖仔,跟手搞埋實名認證。

may the force be with you
引用:
原帖由 theforce 於 2017-11-12 08:39 PM 發表

我果張叫"8元4G飛享日租卡",係充值卡,唔知岩唔岩你駛。羅湖一出關口直行,左右兩旁有好多細counter寫住可以出到中移動卡。畀錢買左佢會叫你即場插卡試下有無signal,有既話就行返轉頭去電梯底(賣卡畀你個人會指你 ...
Thx bro , 因我本身已有聯通,只可以上移動

引用:
原帖由 Ktt668 於 2017-11-12 21:17 發表

Thx bro , 因我本身已有聯通,只可以上移動
我講緊呢張唔係聯通,係中移動黎架

引用:
原帖由 theforce 於 2017-11-12 10:16 PM 發表

我講緊呢張唔係聯通,係中移動黎架
請問呢張咭有甚麼優點?

引用:
原帖由 princeisprince 於 2017-11-12 23:28 發表

請問呢張咭有甚麼優點?
其實我無認真同其他比較過,當初都係貪就手係關口事旦搵個counter買,不過見佢係儲值卡咪買囉,唔常用就無謂買月費plan。

引用:
原帖由 theforce 於 2017-11-12 11:44 PM 發表

其實我無認真同其他比較過,當初都係貪就手係關口事旦搵個counter買,不過見佢係儲值卡咪買囉,唔常用就無謂買月費plan。
即係每月零收費?

回覆 引用 TOP

有興趣嘅版友可參祥一下

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]