• 瀏覽: 308,423
  • 回覆: 1,766
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-4-20 10:39 PM 合併
@U-Transit 你係咪蔗漏左啲野

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Ktt668 於 2017-11-12 09:17 PM 發表

Thx bro , 因我本身已有聯通,只可以上移動
我又係,聯通唔俾再加。

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-11-18 08:30 PM 發表

我又係,聯通唔俾再加。
我最後係羅湖口岸攪左張移動

回覆 引用 TOP

我用note3出張中移動8元飛享卡.好多時間都係E.啫係2.5G.一係上3G.好小間會上4G(>﹏<)

回覆 引用 TOP

請問如果我響香港聯通有張一卡兩號,可否在深圳聯通再出一張電話卡

回覆 引用 TOP

請教下:大陸電話卡既話費同流量係咪兩個唔同既POOL黎?因為我係支付寶見到充話費同充流量係兩個唔同既功能,所以有少少懷疑。我係用中移動8元飛享卡。

may the force be with you
引用:
原帖由 theforce 於 2017-11-22 02:52 PM 發表

請教下:大陸電話卡既話費同流量係咪兩個唔同既POOL黎?因為我係支付寶見到充話費同充流量係兩個唔同既功能,所以有少少懷疑。我係用中移動8元飛享卡。
係,而家D人用數據用得咁誇。。數據同話費會好大落差。。
通常我自己會用返廣東移動app充話費,如果話費好多,數據少,要用先至响佢app既流量特惠充。。扣就扣話費(賬戶餘額)。。但支付寶果度充流量除非你急需,可免則免。
有時關注下微信公眾號。比如你張卡深圳移動開。深圳移動號基乎每個星期五送野(流量或話費,多數流量免費搶)

請問大家知唔知深圳邊間營業廳仲有賣8元飛享日租卡?我見人講國貿無貨,本來仲諗住過去搵。請幫幫忙,我聽朝就上去,thx! 

引用:
原帖由 vtys 於 2017-11-23 17:50 發表

請問大家知唔知深圳邊間營業廳仲有賣8元飛享日租卡?我見人講國貿無貨,本來仲諗住過去搵。請幫幫忙,我聽朝就上去,thx!  
羅湖過關,出關一直向前行,左右兩邊每隔一段距離就有一個賣中移動卡既counter仔。我自己就係果D counter買,之後佢會指你行返去岩岩出關個電梯底,有個大counter(間野好似有賣埋旅遊package)做實名認證。

引用:
原帖由 theforce 於 2017-11-23 06:12 PM 發表

羅湖過關,出關一直向前行,左右兩邊每隔一段距離就有一個賣中移動卡既counter仔。我自己就係果D counter買,之後佢會指你行返去岩岩出關個電梯底,有個大counter(間野好似有賣埋旅遊package)做實名認證。
Thx,但係你講呢啲舖仔係咪賣¥55?我見過有人話賣百幾蚊都有

引用:
原帖由 vtys 於 2017-11-23 18:21 發表

Thx,但係你講呢啲舖仔係咪賣¥55?我見過有人話賣百幾蚊都有
淨係記得畀左一百蚊,唔記得佢有無找錢,我自己唔太介意用錢買方便,貪就手。(水魚)
你既然提得出國貿我都估你係經羅湖過關,建議出關經過呢D舖仔順便問下,價錢岩先買。

回覆 引用 TOP

兩年前已開始用一張一咭兩號的聯ο跨境王咭,請問ching們,我可唔可以在淘寶充值充流量

引用:
原帖由 kinlake 於 25-11-2017 22:51 發表

兩年前已開始用一張一咭兩號的聯ο跨境王咭,請問ching們,我可唔可以在淘寶充值充流量  
香港聯通出嗰張唔得。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-10-24 02:57 PM 發表

咁不如用自由鳥吧,10/日,行中國聯通,3G/4G網絡,你手機實SUPPORT。
只係不能打電話,WHATSAPP/FACEBOOK絕無問題。
借問聲此卡易用嗎?
因小朋友會參加國內交流團
想買張比佢用Whatsapp
LG機、謝謝

引用:
原帖由 噹勞得 於 2-12-2017 00:27 發表

借問聲此卡易用嗎?
因小朋友會參加國內交流團
想買張比佢用Whatsapp
LG機、謝謝
好容易,換卡後喺手機開返「數據漫遊」就可以使用了,簡單方便,無網絡限制。

行不改名,坐不改姓,呂小布!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]