• 瀏覽: 308,440
  • 回覆: 1,766
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-4-20 10:39 PM 合併
引用:
原帖由 letter_li 於 2017-12-14 14:02 發表

和記3最近有一咭兩號plan, 寫明可作電子支付, 收sms, 叫車.
你可以問問.
謝謝您!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 牛子 於 2017-12-13 16:20 發表

各位師兄, 請問知唔知港島區有無店鋪有賣可以實名認證GE內地電話卡? 只係想有張最簡單ge卡, 用嚟收銀行sms, 唔該哂
之前問過大陸卡一定要反大陸攪實名

引用:
原帖由 大力士haha 於 2017-12-15 03:23 PM 發表

之前問過大陸卡一定要反大陸攪實名
大陸號碼卡已加有分兩隻
香港出的內地號碼卡當然香港有台及門市會幫你入埋,仲要用ipad幫你搞
某亂通,祖國不動一定搞到,three及CXL未知佢地點搞,但有一卡兩號服務,一卡2號儲值卡正常徒徑獲取只有亂通買到!Y拍或旋風都可能會尋獲自己搵

內地出的內地號碼卡當然會和諧。如果只需要打電話都可以使用,數據當然就自己做埋VPN啦
香港能買到的地方就鴨記比較多貨,其他區街店無試過搵,可以自己嘗試
近期比較多討論當然是祖國亂通啦!佢地出的日租卡近期推出埋香港號,直係間接推出翻一卡兩號,不過唔係香港,係內地版啦
不過如果要注冊銀行,支付寶,微信已很夠用。
但亂通的日租卡一定要親身上內地實名比較麻煩!今個月見最平個檔是100,全條鴨記價錢介乎100-130。

某虛擬電訊商嘉沃電訊,就用亂通網開設一卡兩號服務,但可以不用親身上內地辦理實名,直接經wechat公眾號自助辦理!
但本人認為買得內地號碼卡-.-都係會返內地開埋銀行,所以e間野有點搞笑!今個月見價錢鐵價不變,都係150。全條鴨記價錢150。Y拍賣250,醒目的有留意鴨記都唔會比人當水魚,留意一下玩法跟聯通一樣,不過e張卡行3g-.-但出奇地,網上賣電話卡的講話用cmhk apn,但首次登記叫人用和記網絡,十萬個為甚麼。

有無人用博元???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sze_james 於 2017-12-16 06:47 PM 發表

大陸號碼卡已加有分兩隻
香港出的內地號碼卡當然香港有台及門市會幫你入埋,仲要用ipad幫你搞
某亂通,祖國不動一定搞到,three及CXL未知佢地點搞,但有一卡兩號服務,一卡2號儲值卡正常徒徑獲取只有亂通買到! ...
我聯通誇境王唔駛返大陸,係香港用電話上傳資料過左幾日就搞掂了

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2017-12-21 07:03 PM 發表

我聯通誇境王唔駛返大陸,係香港用電話上傳資料過左幾日就搞掂了
-.-跨境王要每月硬食18蚊隧道費同月費喎

仲有唔常用有機會被注銷號碼

引用:
原帖由 sze_james 於 2017-12-21 08:38 PM 發表

點先唔常用?

回覆 引用 TOP

好耐無返深圳,呢個聖誕同班朋友上大陸玩左兩日,出發前係鴨記買左泰國電訊商 TrueMove H 既亞洲漫遊卡,$85 8天無限,4GB 後限速。比想象中掂!分條線出黎,同行7個人 WhatsApp 報平安,Facebook 打卡,Google Map 搵路等全部都無問題。

值得推介!但留意返,佢行中移動網。最好要用返 iPhone 或全網通既 Android / WiFi 蛋。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2017-12-28 01:39 AM 發表

好耐無返深圳,呢個聖誕同班朋友上大陸玩左兩日,出發前係鴨記買左泰國電訊商 TrueMove H 既亞洲漫遊卡,$85 8天無限,4GB 後限速。比想象中掂!分條線出黎,同行7個人 WhatsApp 報平安,Facebook 打卡,Google Map  ...
用卡不好嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sze_james 於 2017-12-21 08:38 PM 發表

1卡兩號,事但喺香港打個電話都係用咗。

回覆 引用 TOP

請問那裡有 中國人動 國內板 一咭2號 預付咭賣?
國內板預付咭可以按日計算網絡收費那種

引用:
原帖由 wodondon 於 2018-1-2 02:27 PM 發表

請問那裡有 中國人動 國內板 一咭2號 預付咭賣?
國內板預付咭可以按日計算網絡收費那種
ssp?

回覆 引用 TOP

嘉沃電訊卡 $150.00
中國聯通卡 $120.00 大陸實名

回覆 引用 TOP

大陸實名登記 ok, 想買中國人動 網絡好D, 之前在四川 山區 聯通無訊號!
以前深水埗有 中國人動 國內板 1卡兩號 現在搵唔到!

請問 C兄 們現在那裡有賣?

回覆 引用 TOP

引用:

好似唔駛每月18蚊咁貴....不過都係細數目即.....我而家增值到張卡去到2019年了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]