• 瀏覽: 3,346
  • 回覆: 19
最近係兩個唔同嘅網分別訂左兩盒triangle,感覺呢隻牌子嘅質素開始唔得。今日換左粒ADR147 medium覺得打落好死。有冇師兄用開咩硬tip覺得正??
題外話: 換左銅咀會唔會影響粒tip??銅咀好肯定係平嘅。

回覆 引用 TOP

未聽過銅咀有影響,我用開Triangle, Mike & Buffalo

回覆 引用 TOP

deer

回覆 引用 TOP

試過11mm鹿仔在黑牌,John, Mike,Lkt 的1pc cue 效果/反應都幾好,不妨試吓!

回覆 引用 TOP

換銅咀一定有影響啦,支cue起碼短咗半吋,亦可能換咗粒大啲既銅咀,即係以前係9mm,宜家用咗粒10mm。至於粒tip要軟定硬,要睇你支係硬cue定係軟身。

打開Deroo,幾好打,有硬度揀。

回覆 引用 TOP

依家都用緊triangle?? 感覺質素係咪同以前一樣定有分別???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 klaukc 於 2017-10-28 12:48 AM 發表

換銅咀一定有影響啦,支cue起碼短咗半吋,亦可能換咗粒大啲既銅咀,即係以前係9mm,宜家用咗粒10mm。至於粒tip要軟定硬,要睇你支係硬cue定係軟身。
佢冇批短支cue嫁,入面個芯冇事,佢換左個新銅咀上去炸。但換完之後d tip未好過,用平tip貴tip都係咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 klaukc 於 2017-10-28 12:48 AM 發表

係咪硬 cue配軟tip會好d?

引用:
原帖由 stardust2011 於 2017-10-28 12:40 PM 發表

係咪硬 cue配軟tip會好d?
係,我識果班用maple既全部用軟tip,當中不乏過百球手。

引用:
原帖由 klaukc 於 2017-10-28 12:52 PM 發表

係,我識果班用maple既全部用軟tip,當中不乏過百球手。
軟tip有咩牌子推介下?

引用:
原帖由 stardust2011 於 2017-10-29 11:53 PM 發表

多數用鹿仔,由於唔想用太多時間run tip,通常都會預先壓定啲tip,有啲就攞粒tip去微波爐叮15秒。

引用:
原帖由 stardust2011 於 2017-10-29 11:53 PM 發表

藍鑽,再勁d就rocket

我打開PRO鹿M,11MM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嫣火~ 於 2017-10-30 12:46 AM 發表

藍鑽,再勁d就rocket
有冇試過kamui?心思思想試

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]