註冊 登入

Fancl 防曬好乾,求推介!

Fancl 防曬好乾,求推介! E-mail 此主題給朋友

事源一次發妝太趕無搽防曬, 先發現一直個鼻唔上妝係因為防曬太乾。 有咩推介好嘅物理防曬又唔會太乾?

熱賣及精選
引用:
原帖由 無盡紅色飛滋 於 2017-10-30 05:23 PM 發表

事源一次發妝太趕無搽防曬, 先發現一直個鼻唔上妝係因為防曬太乾。 有咩推介好嘅物理防曬又唔會太乾?
物理防曬我用開curel,唔乾得黎有啲滋潤,呢排天氣咁乾啱晒。

回覆 引用 TOP

Orbis 嘅moist 好好用,spf34,平日用好掂。不過香港執左,要搵代購

引用:
原帖由 Bksh 於 2017-11-3 02:06 PM 發表

Orbis 嘅moist 好好用,spf34,平日用好掂。不過香港執左,要搵代購
我依加用緊light版乾
都想轉moist,係未岩依加天氣喇?

回覆 引用 TOP

我用緊artistry既防曬,平時就咁用佢就有種均勻膚色既效果,50+++,用過咁多款,最好呢支,又吾立痴痴🤩
我仲有七折添,可以幫你買😁

回覆 引用 TOP

物理性防曬本身搽完係已經唔適合上妝

回覆 引用 TOP

Astalift!佢支50度防曬好保濕,而且我淨係用依支先唔會起粒粒,可以當base用調膚色,用小樣野

Sofina 幾好用的

引用:
原帖由 pangpig 於 2018-1-20 01:32 PM 發表

Astalift!佢支50度防曬好保濕,而且我淨係用依支先唔會起粒粒,可以當base用調膚色,用小樣野
你覺得佢防曬功能如果阿?得唔得

引用:
原帖由 pangpig 於 2018-1-20 01:32 PM 發表

打手

回覆 引用 TOP

Sofina日本版!

回覆 引用 TOP

Sofina 日版同台版都好用,台版爽d 日版保濕d

回覆 引用 TOP

Sofina 日版同台版都好用,台版爽d 日版保濕d

回覆 引用 TOP

anessa 金裝
IPSA

回覆 引用 TOP

Try shiseido

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。