• 瀏覽: 9,071
  • 回覆: 34
本人為保險agent, 自己去旅行,睇條款買左MSIG旅遊保去歐洲,俾人偷左銀包,所以交文件搞claim, 點知等左個幾星期後,佢打黎話要上公證行,我做左甘多年都未遇過上公證行既case,今次竟然俾自己遇到,會更新之後情況

熱賣及精選
引用:
原帖由 lingling77 於 2017-11-3 01:21 PM 發表

本人為保險agent, 自己去旅行,睇條款買左MSIG旅遊保去歐洲,俾人偷左銀包,所以交文件搞claim, 點知等左個幾星期後,佢打黎話要上公證行,我做左甘多年都未遇過上公證行既case,今次竟然俾自己遇到,會更新之後情況
有幾麻煩呀?

回覆 引用 TOP

都話未去

回覆 引用 TOP

唔見野,又銀碼大的。
好多間都會要上。
AXA, Zurich 都有 fd 試過。

回覆 引用 TOP

銀碼都唔大

回覆 引用 TOP

正常已有警方紀錄,上公證行做咩?

引用:
原帖由 coria 於 2017-11-3 06:33 PM 發表

正常已有警方紀錄,上公證行做咩?
係丫,完全唔明,佢地可以自己去查警方紀錄。估唔到msig甘麻煩😞

回覆 引用 TOP

MSIG其實無論對AGENT或街客都麻麻,所以一早已BLACKLIST 呢檔野!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MiracleLife 於 2017-11-3 09:12 PM 發表

MSIG其實無論對AGENT或街客都麻麻,所以一早已BLACKLIST 呢檔野!
打電話去問時好好,話自己唔小心唔見左都可以claim,點知真係要claim時,就打唔通電話又要我上公證,齊文件都要甘

樓主,唔緊要嘅你試吓爆屌返佢睇下會唔會好啲!做得旅遊保險的claims handler 通常都係食物鏈入邊最低級的,區翻佢轉頭找佢manager

Btw你個claim 幾大?

引用:
原帖由 lingling77 於 2017-11-4 04:20 AM 發表

打電話去問時好好,話自己唔小心唔見左都可以claim,點知真係要claim時,就打唔通電話又要我上公證,齊文件都要甘
你有無貨(生意)係手比M咩IG? 有的話仲易deal 明嗎?

.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最後通牒 於 2017-11-4 06:16 PM 發表

樓主,唔緊要嘅你試吓爆屌返佢睇下會唔會好啲!做得旅遊保險的claims handler 通常都係食物鏈入邊最低級的,區翻佢轉頭找佢manager

Btw你個claim 幾大?
做travel claims多數係junior grade? 咁senior多數做咩claims

回覆 引用 TOP

銀碼大,風險高,複雜的claims。話俾你聽claims其實越大就越好做
得罪講句旅行保險可以陪到幾多錢
🐈🐈🐕🐕都識做嘅嘢遲早比AI取代!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]