• 瀏覽: 79,482
  • 回覆: 207
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 東方紅 於 2017-12-11 06:46 PM 發表

其實係亂咁嚟的,完全冇管理,完全唔使責任心的。
我前兩日畀咗錢集運兩件嘢落嚟,明明佢昨日都已經話出咗庫,跟住,下午四點幾話已發往海外,等待買家收件,咁諗住今日送 ...
係呀, 我網頁版同電話版都係有出入 比佢吹漲
話說我收齊貨, 4PX集運仲顯示出庫異常 唔理佢LU

熱賣及精選
引用:
原帖由 yiuyiu021 於 2017-12-11 06:50 PM 發表

今日終於收齊雙十一的貨 以後免費都吾會再用
今次雙12轉用順豐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tracyleung0120 於 2017-12-14 03:07 PM 發表

係呀, 我網頁版同電話版都係有出入 比佢吹漲
話說我收齊貨, 4PX集運仲顯示出庫異常 唔理佢LU
我已避開晒佢啲高峰時間,都奶嘢。
星期日畀完錢,跟住當日話出貨,網頁版而家話已離開倉庫,在已買到貨品物流中話貨件正等待攬收,用live chat,客服話星期二一早已到咗香港,但到而家星期四都未見派件,打去淘寶,佢地話搵唔到件貨,因為爆倉。吹脹。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

死仆街4px垃圾公司,我合併2件貨其中1件我已簽收,仲有1件佢漏左出貨比我,個物流系統長期唔更新,我一直催佢地,但得出黎都係官方語氣,點知岩岩再睇進度,佢竟然取消我張單話我2件貨簽收左!我由頭到尾都只係收過1件,擺明係呃我,老屈我搞到我死無對證,呢間公司應該收得皮!我條氣好唔順

回覆 引用 TOP

不知所謂嘅公司見得多!呢間簡直係經典...由收貨,客服(電話九世都打唔通!打得通,淨係叫你等,又唔識廣東話,仲三四日先覆一次,或者完全唔覆!物流訊息(語無倫次嘅機械人版),到派貨....(派10件唔見九件),明明集運五件貨,只係收咗兩件,佢就屈你收晒!呢啲咁嘅仆街公司!可以生存,簡直係奇蹟

回覆 引用 TOP

会唔会係佢自己袋咗去呀?

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

双12都收埋货lu
順丰以外当然用私集la

回覆 引用 TOP

我相信冇人慘得過我了
我10月14日4px收左我件货,話係冇主件
揾左成十幾日先話搵到同秤重
我27/10畀左集運費之後等左一星期見唔對路即刻同佢live chat
跟住我惡夢開始,日日問,日日帶我遊花園,問到我都想放棄
直到12月頭,打去淘寶介入佢先死死地氣話2天內同我發貨
我足足等了50日都未收到貨呀
今日係12月18日終於問到我件貨已在香港,
你地估我呢個星期會唔會收到吖

引用:
原帖由 ellgy 於 2017-12-18 01:11 PM 發表

我相信冇人慘得過我了
我10月14日4px收左我件货,話係冇主件
揾左成十幾日先話搵到同秤重
我27/10畀左集運費之後等左一星期見唔對路即刻同佢live chat
跟住我惡夢開始,日日問,日日帶我遊花園,問到 ...
我同你差不多, 打去香港客服話自提點爆滿, 件野排緊隊,
我忍唔倒上星期五去佢牛頭角既倉度自己拎

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-8 02:09 PM 發表

我件貨仲未出倉,我搵淘寶客服,距話15個工作日可申請賠償(包括貨物價錢)。
請問點搵淘寶客服?我件貨等左2個幾星期,仲係大陸倉,佢地死都唔肯出貨!

引用:
原帖由 mho728 於 2017-12-19 10:20 AM 發表

請問點搵淘寶客服?我件貨等左2個幾星期,仲係大陸倉,佢地死都唔肯出貨!
係APP 搵小蜜的 在線客服

回覆 引用 TOP

我12月8話副左香港,到現在都仲未有號碼。。。。
我12月12日集其他野就15號有別喇,我咪打去問,話自取櫃未有位喎。。。。。如果15日仲未收副叫我去追討,我要貨呀,吾係要你賠

回覆 引用 TOP

11月集運買10件野,少左一件衫,我信息問4PX都有10次話幫我問,問到12月中都無回應.
件野2百幾既外套黎,好.我都算數9件野好奇怪,想知點解我集運上門本來已經自動計算埋運費,個速遞員可以私我俾$25......不過我最後都無問點解.
最後岩岩月結單寄黎,我買左9百幾蚊野,計計下運費多出左2百幾
下次都係SF自取啦 屌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-3 03:47 PM 發表

快半個月啦
件貨仲喺大陸倉
未出貨

一直等
等到超過左15個工作日
終於可以申請退款賠償

然後申請退款賠償
死人死xp 竟然哩個時候出左庫
然後話件貨已經岀左庫唔可以申請退款同賠償
叫我繼續等

今日出庫第三日
件貨都未到香港
哩間公司手法真係無得頂 ...
死啦,我個情況同樓主好似,我係唔係都會收唔到件.....
我第一次用官方集運,我印象中記得選擇左順豐到香港個程(我係派智便櫃),但唔知點解變左間4PX.....
宜家都唔知會點,係唔係會收唔到件.....
如果唔係用開個間集運無左派智便櫃我都唔會轉.....點算

回覆 引用 TOP

頂, 中左伏先發現原來呢度咁多苦主~

傻更更本來打算用順豐, 點知原來淘寶改左, 焗住用佢官方集運~

依家話件件到左香港, 但攞個NO去問4PX, 客服話冇果個NO ...

家陣都唔知點算, 唯有一個字: 等~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右