[淘寶] 4px 集運收唔到貨揮手區

引用:
原帖由 05354 於 2017-11-16 02:38 PM 發表

我超過十五個工作日未出庫,然後申請賠償,距地拒絕然後跳左去出庫中,問客服距話件貨己出庫,叫我再等,已經等左等三日,依然出庫中,點算
有兩種情況,一: 等到貨到先俾你申請,詳情要問佢客服,一個問唔到再問第二個,我都係問左最少3,4個先問到有一個解答到我問題。二: 問佢可唔可以依家申請退款取消訂單重新打包,佢話可以先即刻申請退款。但申請前所有野要截圖,以便日後申訴。重點係要問到佢答你15天冇送貨可以申請賠100运費。重新付款後的包裹唔知點解即日就出庫第二日過埋關運到香港。之前等左n日係一d動靜都冇。等到新個嗰包裹到左香港我先申請貼款,send曬之前d截圖俾佢,第二日上午就收到賠款啦。我係用第二種方法申請到賠款既。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

前日係PC問我件貨, 佢話啱啱出庫, 但check物流, 仲係2/11, 之後無更新.件貨好平, 當係食咗晚餐算, 真係收到貨就當中六合彩安慰獎!

好彩之前個相機背包無事!

回覆 引用 TOP

唔掛之得啦。我件野成十日都未去到集運倉

回覆 引用 TOP

我終於煩到佢肯全額賠貨款,但佢竟然要攞實名認證支付寶先退到。我冇大陸銀行卡,根本認證唔到⋯⋯我再問下睇下有冇其他方法,再update大家

引用:
原帖由 kittychiba 於 2017-11-17 03:59 PM 發表

我終於煩到佢肯全額賠貨款,但佢竟然要攞實名認證支付寶先退到。我冇大陸銀行卡,根本認證唔到⋯⋯我再問下睇下有冇其他方法,再update大家
又,之前試過有次賣家少發貨但唔肯退款,淘寶介入,肯代賣家賠錢,入返錢落我支付寶,當時都冇話要實名制先入得。今次唔知係咪4px想耍走我

回覆 引用 TOP

del

回覆 引用 TOP

【转运四方】包裹91000000xxxxxx因门店无位,需您及时通过淘宝联系在线客服处理或联系客服热一线0755-23238333!

已經第三次收到同樣訊息。
淘寶4Px 客服。。傳訊息去不讀不回,呢間野可能真係玩完!

回覆 引用 TOP

呢間嘢咁無賴。。。呢度又有咁多苦主,我哋係唔係應該集體去消費者投訴呢?!

回覆 引用 TOP

不用约定一齊去,但係係一兩日内去,消委會。。會不會可能因為人數多會馬上去查詢4px

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kittychiba 於 2017-11-17 03:59 PM 發表

我宜家又等紧佢賠$,雖然二十蚊,但條氣吾顺,慢慢同你玩,好彩我支付寶實左名!

回覆 引用 TOP

4px問咗我兩次有冇實名制後,夜晚又話叫我俾淘寶ID佢就得,已承諾話退貨款俾我。不過一日未到賬,一日都唔知係咪真係賠。佢哋啲客服講嘢一時一樣,拖得就拖,如果大家搵到個肯透露可以全額賠,記得 cap圖。以後再搵任何客服跟進,都一定send cap圖先,否則佢哋都係講廢話耍走你。(我件貨未到15日工作天限期,但我唔等嘈咗先,驚夜長夢多會追唔返)

附件

48247FD6-FB22-405F-8EA8-A711E51F9895.jpeg(73.13 KB)

2017-11-17 09:40 PM

回覆 引用 TOP

點解呀

頭先11:45收到信息話攞得

回覆 引用 TOP

有冇人雙11d貨4px收左貨但唔上架呀?我等左好多日都未入庫。
同埋呢間野係咪比淘寶ban左,得返中通同順風

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。