列印

[淘寶] 4px 集運收唔到貨揮手區

我的件一直話派送失敗, 地址長期有人, 電話也長期開著, 一個電話都無, 問佢地情況, 又話安排第二次, 又等左幾日, 又乜都無反應

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 luisluis412 於 2017-11-26 04:49 PM 發表
我都欠幾件,𨸹S話我簽收左,舚穭W同電話客服都係話交比專人跟,
幾日都無回覆
佢fb又係比人插爆, 不知所謂呢間公司, 絕不會再有下次, 揾返sf 仲好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meme2012 於 2017-11-27 02:19 PM 發表
我由8號等到依家都未發,已申請全額退款
請問怎樣申請退款, 在那渠道apply。 是貨價 同 運費一起退嗎?

引用:
原帖由 yiuyiu021 於 2017-11-27 10:01 PM 發表

雙十一期間不適合此賠償
頂, 咁間4px又唔發貨, 又唔知佢地乜鬼進步, 個進度永遠唔update,  咁點呀, 又佢拖半年呀, 正垃圾公司。 我的件到現在都未收到

引用:
原帖由 ALEX_YSL 於 2017-11-27 10:25 PM 發表

最慘係上星期一扮送貨, 之後就話送發失敗。 應該唔想作任何賠償。
佢話派送失敗, 佢都on 99,  連電話, 乜都無一個, 跟本無送過, 同欺詐一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meme2012 於 2017-11-28 01:19 PM 發表

根本改唔到價錢,只賠運費。
同4PX客服傾左成晚,只係賠運費,賠貨唔關佢地事。
個廣告根本誤導人以為可以賠埋貨錢。
攪錯, 最緊要係貨啫, 貨去到4px手上, 佢送唔到黎, 只賠運費, 有無攪錯。 咁樣開一間速遞公司, 變相收埋你地d貨,  唔比返你, 然後將d 貨變賣都得架啫。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ND8009 於 2017-11-29 10:03 AM 發表

個人猜測,四方集運是騙局

在淘寶買了東西,賣家發了貨,入了四方倉,但一直不運送!

我們付了貨款,另外又付了轉運費給四方公司,但四方公司收了貨,又收運費,過了時間之後,我們無權再追。四方公司每天收 ...
絕對認同, 這些垃圾公司, 作為一間咁大既淘寶, 又話宫方集運商, 完全保障唔到, 我第一次上淘寶就奶野, 兩邊互推, 完全無信心再起淘寶買野

回覆 引用 TOP

我覺得無既多, 我自已的件好似石沉大海, 無數次聯絡客服, 無數次推三推四

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lampo76 於 2017-11-29 01:11 PM 發表
一定係騙局,班友上下其手
呃運費 再 呃貨錢, 垃圾公司

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s031329d 於 2017-11-29 06:32 PM 發表
我都等左成3個星期, 
一時又話地址唔岩, 
一時又話件貨就送, 
打多幾次問, 先肯講原來件貨唔見左

叫我直接申請退錢
一陣都唔知退唔退到!!!!!!
呢間垃圾公司黎, 
有冇得告佢~~~~

堆間 ...
係呀, 為免再有人中伏, 我覺得淘寶係一間有抵擔當既公司, 就幫我地擺平件事, 收唔到貨的苦主, 䀆快安排退錢

fb 已經有個 4px 苦主大聯盟。 希望集合眾苦主, 一起看看怎樣解決, 希望集眾人之力, 迫使淘寶 同 4px 交待

引用:
原帖由 s031329d 於 2017-11-30 01:22 PM 發表

有冇條FB LINK????

不如推間野上報啦
等佢地正視下呢個問題,
同埋唔駛再有咁多人中招
fb 打 4px遞四方/ 中通苦主

回覆 引用 TOP

希望各位將4px d 衰野報料比蘋果, 越多人報料, 希望引到佢地關注, 等蘋果去報導, 我已經在蘋果apps 裡, 按左"爆料"。 發了給他們, 希望各位都爆料 比蘋果, 等d人唔好再信呢間4px

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]