• 瀏覽: 4,638
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
本人快28,最近想買份危疾保障返自己,講下自己背景先,唔食煙唔飲酒,家族冇cancer,但老爸果邊親戚全部都有三高,呢排收到4個agent sell 危疾,分別是保x, x銀人壽,宏x和x新人壽。
預算月供1200蚊以下
隻隻望落都大同小異,列左一大秋病,真係唔識簡,大家幫幫手!

熱賣及精選
引用:
原帖由 椰子門 於 2017-11-12 03:45 PM 發表

本人快28,最近想買份危疾保障返自己,講下自己背景先,唔食煙唔飲酒,家族冇cancer,但老爸果邊親戚全部都有三高,呢排收到4個agent sell 危疾,分別是保x, x銀人壽,宏x和x新人壽。
預算月供1200蚊以下
隻隻望落都大 ...
補充:供20年至25年左手

引用:
原帖由 椰子門 於 2017-11-12 03:45 PM 發表

預算月供1200蚊以下
隻隻望落都大 ...
首先有咁既想法已經好好!危疾愈年輕買愈好。以你個預算已經可以做到份基本保障,放心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 椰子門 於 2017-11-12 03:46 PM 發表

補充:供20年至25年左手
補充,危疾一般分10,18,25年。年期愈短彈性愈大,不過價錢會高點,以你年紀,一般18都夠。

回覆 引用 TOP

引用:

預算月供1200蚊以下
隻隻望落都大 ...
1200蚊主要是危疾,不連醫療住院嗎?

引用:
原帖由 超級紫色的水樽 於 2017-11-12 11:25 PM 發表

1200蚊主要是危疾,不連醫療住院嗎?
不連

回覆 引用 TOP

其實老老實實,大公司產品唔會話差得非常遠,搵個有擔帶的顧問先至最重要

回覆 引用 TOP

引用:

預算月供1200蚊以下
隻隻望落都大 ...
應該係睇下你自己有咩需求先?? 而唔係由個計劃決定你個保障

引用:
原帖由 fantasmicathk3 於 2017-11-13 09:47 AM 發表

應該係睇下你自己有咩需求先?? 而唔係由個計劃決定你個保障
冇咩需求,淨係想出左事有幾十萬應急,唔出事就攞返哂有突

引用:
原帖由 椰子門 於 2017-11-13 10:01 AM 發表

1200大約50萬左右保額啦, fx life最新有隻168應該算係最好之一, 仲有manxflie的mbc, 同埋aia的pep

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 椰子門 於 2017-11-13 10:01 AM 發表

咁宏利MBC, 25年保證回本, 額外重有紅利. 又有保費discount.

回覆 引用 TOP

萬X,15年回本,Claim過照回本。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 椰子門 於 2017-11-13 10:01 發表

1200蚊 FOR 危疾保大概有兩個選擇方向
多重保 - 50萬保額
單次保 - 70萬保額

公司選擇上間間差唔多, 正如樓上師兄所講 , 最緊要係個AGENT .

至於你想唔要份保單就要拎哂俾哂既錢 , 就有某兩間比較好既 , 因為保證部份大,年期較短.

回覆 引用 TOP

其實間間差唔多,睇自己需要。我就買保柏純危疾,因為覺得人壽同儲蓄冇咩需要,自己投資同作應急錢仲好。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]