• 瀏覽: 1,390
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
用開阿爺銀行供樓,今日收到佢地電話sell 保險,內容如下:
- 月供$800,供滿十年拎返101%, claim 過都拎得足;
- 住院一日可claim$900, 上限$900000;
- 保證十年吾加保費;
- 同其他保險無衝突,各有各賠;
- claim錢填份form 去分行就可以。

我覺得吾錯,不過好吾熟保險野,想問各位大佬電話有咩要注意?

熱賣及精選
引用:
原帖由 干炒牛股 於 2017-11-13 06:04 PM 發表

用開阿爺銀行供樓,今日收到佢地電話sell 保險,內容如下:
- 月供$800,供滿十年拎返101%, claim 過都拎得足;
- 保證十年吾加保費;
- cla ...
呢D係最呃錢嘅住院現金

引用:
原帖由 fantasmicathk3 於 2017-11-13 06:08 PM 發表

呢D係最呃錢嘅住院現金
即系吾好呀?系咪claim錢好煩?我見佢十年後原銀退返好似吾錯咋,反正放銀行都冇息

引用:
原帖由 干炒牛股 於 2017-11-13 06:17 PM 發表

即系吾好呀?系咪claim錢好煩?我見佢十年後原銀退返好似吾錯咋,反正放銀行都冇息
咁你放去啲有息嘅地方嘛。

放去呢啲計劃,供未到期要用錢咪大鑊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 干炒牛股 於 2017-11-13 18:04 發表

- 保證十年吾加保費;
- cla ...
保險買齊買夠 仲有閒錢咪買囉.

重要既保障都未做既就咪搞喇,正正經經買保險好過.

銀行呢D回贈PLAN 都係垃圾野居多.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 干炒牛股 於 2017-11-13 06:04 PM 發表

- 保證十年吾加保費;
- cla ...
呢份野保乜先? 醫療?
仲有你買o既目標係咩先, 儲錢定係保障?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 干炒牛股 於 2017-11-13 06:17 PM 發表

首先, 唔理有無claim過, 10年回返101%, 即係十年先得1%, 平均一年0.1%, 是是旦旦做定期十年一定多過佢.
claim錢方面, 應該唔會難, 問題係, 佢係專搵D年齡層係最少機會入院個D, 另外, 有無入院時間限制? 咩情況下可以claim??

回覆 引用 TOP

無謂攪呢啲,搵啲有息嘅嘢擺,已經解決咗個問題。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]