• 瀏覽: 1,950
  • 回覆: 10
本身得份危疾,醫療用公司e+想搵分ceo plan諗緊宏x 晉領/信x 尊尚醫療保
但我睇緊脊醫,因坐姿唔好有腰背痛,公司有人上嚟免費睇,我去左,睇過x光,脊醫話我條腰唔正,做緊治療。買保險會唔會唔包或者要加錢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 2713 於 2017-11-14 04:50 PM 發表

本身得份危疾,醫療用公司e+想搵分ceo plan諗緊宏x 晉領/信x 尊尚醫療保
但我睇緊脊醫,因坐姿唔好有腰背痛,公司有人上嚟免費睇,我去左,睇過x光,脊醫話我條腰唔正,做緊治療。買保險會唔會唔包或者 ...
點解唔一早投保呢?又等到有問題先諗。

回覆 引用 TOP

有機會加錢

引用:
原帖由 spirit2008 於 2017-11-14 07:01 PM 發表

有機會加錢
我以為腰背痛好普通,好多同事都一齊去,有d肩頸,有d腰
如果加錢加幾多?

[一] 嚴禁宣傳/連結其他論壇或討論區
引用:
原帖由 2713 於 2017-11-14 07:49 PM 發表

我以為腰背痛好普通,好多同事都一齊去,有d肩頸,有d腰
如果加錢加幾多?
咁你咪去問向你銷售既 agent 囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 martinlee119 於 2017-11-16 08:56 AM 發表

錢放自己銀包永遠最好。唔好放錢係保險公司。
錢放自己銀包, 所以..... 千萬唔好

放入銀行
投資/股票....
用8達通....

仲有.... 每一個小時要求老闆出糧,  份糧放在老闆到.....都好危險

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2713 於 2017-11-14 04:50 PM 發表

但我睇緊脊醫,因坐姿唔好有腰背痛,公司有人上嚟免費睇,我去左,睇過x光,脊醫話我條腰唔正,做緊治療。買保險會唔會唔包或者 ...
好難講, 腰唔未必會引致疾病
又係有事先考慮投保, 保險唔係萬能, 有事先買, 掉轉你係保險公司, 明知個客買完會claim十萬, 你會收佢幾多保費?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 martinlee119 於 2017-11-16 08:56 AM 發表

錢放自己銀包永遠最好。唔好放錢係保險公司。
錢唔識增值,只係死錢。

引用:

一定要誠實講你病歷 如果唔係可能得不償失
就算仲介人哄你唔報 你都唔好制
你瞞左 有紀錄既 保險公司有權唔俾你claim

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]